AcasăSPORTSeism in fotbalul belgian: arbitri, impresari si oficiali arestati

Seism in fotbalul belgian: arbitri, impresari si oficiali arestati

Ivan Leko, Sebastien Delferiere, Herman Van Holsbeeck, Mogi Bayat

Mai multe figuri de prim plan al fotbalului belgian, intre care si antrenorul campioanei en tritre FC Bruges, au fost arestate ieri in cadrul unei anchete vizand tranzactii financiare suspecte, suspiciuni de frauda si meciuri trucate.

Ivan Leko Sebastien Delferiere Herman Van Holsbeeck Mogi Bayat

Potrivit parchetului federal , politia a efectuat ieri 44 de perchezitii in toata tara la zece cluburi de fotbal din divizia A:  Anderlecht Bruxelles, FC Bruges, Standard Liege (la care joaca mijlocasul roman Razvan Marin), Antwerp (echipa pregatita de Ladislau Boloni), Racing Genk (la care este legitimat Vladimir Screciu), Gent, Kortrijk, Lokeren, Oostende si Mechelen. Dintre acestea, Mechelen a retrogradat in sezonul trecut in esalonul secund. Ancheta ii vizeaza in special pe agentii de jucatori Mogi Bayat si Dejan Velkovic dar si cluburile cu care acestia au facut afaceri. Fost conducator al clubului Sporting Charleroi si actual impresar de jucatori in prima liga belgiana, Mogi Bayat a fost retinut ieri. Au urmat Herman Van Holsbeeck (fost manager al echipei Anderlecht Bruxelles), Ivan Leko (antrenorul lui FC Bruges), precum si arbitrii Sebastien Delferiere si Bart Vertenten. Alte 13 perchezitii au fost facute in strainatate (Franta, Cipru, Muntenegru, Luxemburg, Macedonia, Serbia).In total, 184 de politisti din Belgia si 36 de politisti din strainatate au participat la aceste actiuni.

Comisioane, transferuri, spalare de bani

Ancheta procurorilor federali a inceput la finele anului trecut, ca urmare a unui raport al Unitatii pentru fraude in domeniul sportului a politiei federal cu privire la tranzactii financiare suspecte in prima liga belgiana.Tranzactii puse in practica de unii agenti ai jucatorilor si care ascundeau de autoritatile belgiene si alte parti implicate comisioane legate de transferurile de jucatori, salariile jucatorilor si antrenorilor si alte plati. In cursul anchetei, au aparut indicii ale posibilei influente asupra meciurilor din sezonul competitional 2017-2018, arata parchetul. „Ancheta judiciara acopera activitati desfasurate in cadrul unei organizatii criminale, spalare de bani si coruptia privata”, arata procurorii. Perchezitiile in strainatate au avut loc in principal in ” birourile si conducatorii entitatilor juridice straine care ar fi fost folosite pentru a stabili tranzactii financiare suspecte. Documentele si activele plasate in conturi bancare si seifuri au fost confiscate”, a comunicat parchetul federal belgian.

author avatar
Tudor Borcea
252 afisari

1 COMENTARIU

  1. si? as vrea sa aud părerea dlui Timmerman vice la UE ca despre Romania am tot auzit păreri acum e vorba de BELGIA unde e si sediul sefilor UE… hai nene spune-ne ceva te rog…mai lasati Romania si vedeti si ce-i la dvs acasa (Belgia)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger