AcasăSPORTSechestru pe bunuri ale lui Mircea Sandu, Mitica Dragomir si ale celorlalti...

Sechestru pe bunuri ale lui Mircea Sandu, Mitica Dragomir si ale celorlalti membri ai CE

foto: cvlpress.ro

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri mobile si imobile ale presedintelui FRF, Mircea Sandu, presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, si ale celorlalti zece membri ai Comitetului Executiv cercetati in cazul excluderii Universitatii Craiova, au declarat, joi, surse judicare.

Sursele citate au precizat ca Directia Nationala Anticoruptie a pus sechestru pe un imobil apartinand lui Mircea Sandu si pe trei imobile ale lui Dragomir, conform Mediafax.

In dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, la 13 octombrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala fata de Mircea Sandu – presedinte FRF, Dumitru Dragomir – vicepresedinte FRF si presedinte LPF, Ioan Octavian Goga – vicepresedinte FRF, reprezentant al fotbalului amator, Marius Stan – presedintele clubului Otelul Galati, reprezentant al gruparilor din Liga I, Marian Palarie – reprezentant al fotbalului feminin, Cornel Costica Sfaiter – presedintele clubului FC Botosani, reprezentant al Ligii a II-a, Paul Costas – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusiva de copii si juniori, Ioan Sorin Terbea – reprezentant al fotbalului in sala, Liviu Cristian Bobar – presedinte al CSM scolar Resita, reprezentant al Ligii a III-a, Vasile Avram – presedinte CCA, Marin Rusen – presedinte al Juventus Bucuresti, reprezentant al Ligii a II-a, Stefan Stana – presedinte al AFC Berceni, reprezentant al Ligii a III-a, toti 12 membri ai Comitetul Executiv la data excluderii Universitatii, fata de Federatia Romana de Fotbal si fata de Liga Profesionista de Fotbal.

Mircea Sandu si avocatul sau au mers, joi, la sediul DNA unde au stat circa o jumatate de ora, Cristian Ene afirmand la iesire ca au dat niste declaratii si precizand ca nu s-a pus sechestru pe bunurile federatiei sau pe cele ale conducatorului acestui for.

Doi procurori ai Directiei Nationale Anticopruptie au fost prezenti, joi dimineata, la sediul LPF, in legatura cu ancheta privind excluderea Universitatii Craiova, au declarat pentru surse din cadrul LPF. Potrivit unor surse implicate in acest dosar, un agent procedural al DNA a inmanat conducerii ligii o copie a ordonantelor de punere sub sechestru a unor bunuri.

Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Liga Profesionista de Fotbal (LPF) sunt invinuite de procurorii DNA in dosarul excluderii Universitatii Craiova, alaturi de presedintii acestor foruri, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, si de alti 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Acestia sunt invinuiti de abuz in serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Pana in prezent, au fost audiati de DNA toti cei acuzati in acest dosar si mai multi fosti componenti ai echipei oltene. Federatia Romana de Fotbal anunta, in 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile in instantele civile impotriva Federatiei Romane de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, declara ca decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat in vigoare, singura posibilitate ca aceasta hotarare sa fie anulata fiind in cadrul votului Adunarii Generale din 2012. Dupa dezafiliere, jucatorii Universitatii Craiova au devenit liberi de contract si au plecat gratis la alte echipe.

Actiunea procurorilor DNA in acest caz a fost pornita pe baza plangerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut inceperea urmaririi penale fata de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universitatii Craiova din FRF (Marius Stan si Marian Palarie s-au abtinut), pe care i-a acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

author avatar
eNational
372 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger