AcasăSPORTSebastian Vettel, la un pas de un nou titlu mondial

Sebastian Vettel, la un pas de un nou titlu mondial

Sebastian Vettel, campion si filantrop

Germanul Sebastian Vettel, de la Red Bull Renault, a castigat, duminica dimineata, Grand Prix-ul de Formula 1 al Coreei de Sud si este foarte aproape sa castige al patrulea titlu de campion mondial la rand.

Vettel, un specialist al curselor disputate pe taram asiatic, a plecat din pole position si a dominat cursa fara prea mari probleme, impunandu-se cu peste patru secunde avans fata de Kimi Raikkonen si Romain Grosjean, cei doi echipieri ai formatiei Lotus Renault.

Victoria obtinuta in Coreea de Sud a fost a patra la rand pentru Vettal. Pilotul german a ajuns la 272 de puncte si are 77 de puncte avans fata de spaniolul Fernando Alonso, de la Ferrari, cand mai sunt cinci etape de disputat, respectiv 125 de puncte pus in joc.

Vettel poate deveni cat de curand campion mondial, in conditiile in care campionul mondial en-titre este extrem de familiarizat cu circuitele din Japonia, India si Abu Dhabi, cele trei etape care urmeaza. Pe 13 octombrie, duminica viitoare, pilotii isi vor masura fortele pe circuitul de la Suzuka.

author avatar
Cristi Ionita
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger