AcasăSPORTSeara de cosmar pentru romani: Am pierdut si calificarea, si Suleyman Magnificul!

Seara de cosmar pentru romani: Am pierdut si calificarea, si Suleyman Magnificul!

Dezamagire totala in tabara tricolora dupa meciul cu Turcia

Gospodinele plang pentru ca au sacrificat un episod din serialul preferat, „Suleyman Magnificul”, microbistii isi smulg parul din cap fiindca echipa nationala s-a facut de bafta cu Turcia. Toate familiile din tara au motive de cearta dupa seara de marti, cand, ca de multe alte ori in istorie, „otomanii” si-au umflat muschii in fata unor romani usor speriati, suficient cat sa-si treaca in palmares o noua victorie. Adio, Brazilia, gandurile noastre se indreapta acum spre Franta 2016!

Dezamagire totala in tabara tricolora dupa meciul cu Turcia

Entuziasmul care a urmat victoriei cu Ungaria mai mult rau decat bine le-a facut „tricolorilor”. Deloc concentrati, ba unii dintre ei chiar timorati, romanii n-au miscat pe teren in prima repriza a meciului cu Turcia, cand doar interventiile lui Ciprian Tatarusanu ne-au ferit de o rusineori ezitarile „ienicerilor” au facut ca oaspetii sa intre la vestiare cu avantaj minim, de 1-0. Partea secunda a consemnat un joc clasic, in care formatia care conduce se apara cu exactitate, tine de minge si incearca de fiecare data sa dea lovitura pe contraatac. S-a terminat 2-0 pentru „otomani”, rezultat dupa care lui Victor Piturca nu-i mai ramane decat sa parieze totul pe portocaliu: Olanda trebuie sa nu piarda in ultimele doua partide din grupa, cu Ungaria (acasa) si Turcia (deplasare).

De doi bani sperante

Greu de crezut, insa, ca olandezii, deja calificati la Campionatul Mondial din Brazilia, se vor omori cu firea in ultimul meci din grupa. Deplasarea de la Istanbul va fi bifata doar pentru ca este obligatorie, altfel mai mult ca sigur ca selectionerul Louis van Gaal nu va conta pe vedetele Sneijder sau Van Persie. Probabil ca starurile „Portocalei mecanice” vor da recital cu Ungaria, pe 11 octombrie, in fata propriilor suporteri, iar patru zile mai tarziu, in Turcia, unele dintre ele nici nu vor mai face deplasarea.

Zece echipe sunt deja calificate

Meciurile de marti seara au lamurit situatia in cateva grupe. Astfel, Olanda si Italia sunt deja calificate la Campionatul Mondial, alte sapte reprezentative de pe glob asigurandu-si si ele locul la turneul final. Este vorba despre Japonia, Australia, Iran, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii, Costa Rica si Argentina. In calitate de tara gazda, Brazilia va fi prezenta din oficiu la tragerea la sorti pentru grupele „mondialului”.

„Franta 2016”, noul obiectiv

Cu inca o campanie de „mondial” ratata, Federatia trebuie sa-si indrepte atentia spre Campionatul European din 2016. Gazduita de Franta, editia de peste trei ani va consemna o premiera: UEFA a decis sa mareasca numarul echipelor participante de la 16 la 24! In felul acesta, cresc si sansele „tricolorilor” de a bifa un turneu final european, pomana lui Michel Platini picand numai bine in contextul actual.

Dezastru si la tineret: 2-3 cu Muntenegru!

Debut cu stangul pentru Bogdan Stelea pe banca echipei nationale de tineret. Romania Under 21 a pierdut meciul cu Muntenegru, scor 2-3, contand pentru grupa a 6-a preliminara de calificare la Campionatul European din 2015. Dupa doua jocuri, „tricolorii” mici au doar un punct, obtinut in prima etapa, cu Insulele Feroe (2-2). Urmatoarea partida este programata pe 11 octombrie, acasa, cu Irlanda.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger