AcasăSPORTSe vrea infiintarea unei ligi romano-maghiare la fotbal!

Se vrea infiintarea unei ligi romano-maghiare la fotbal!

Incercarea Gazprom de unificare a campionatelor Rusiei si Ucrainei, in asa numita „CSI Cup”, a starnit interesul altor ligi din Europa. Mai intai a venit randul Belgiei si Olandei sa discute despre infiintarea unei competitii comune in Benelux, aceeasi dezbatere urmand sa fie facuta si intre organismele fotbalistice de la Bucuresti, respectiv Budapesta.

Rusescu si Costea se bucura dupa ultima victorie din derby-ul cu Dinamo

Federalizarea Europei poate cuprinde, mai intai, fotbalul de pe continent. Gigantul Gazprom vrea sa sponsorizeze o competitie comuna ruso-ucraineana, cu participarea celor mai puternice echipe din aceste tari: Zenit St.Petersburg, Rubin Kazan, Anji Mahacikala, Dinamo Moscova, TSKA Moscova, Lokomotiv, Sahtior Donetk, Dinamo Kiev, Metalist Harkov si Dnipro Dnepropetrovsk. Oficialii companiei Gazprom incearca sa convinga UEFA de beneficiile unei astfel de ligi, mult mai puternice valoric si cu o mai mare acoperire media. In ianuarie, si Liga lui Mitica va ajunge  la astfel de discutii. Se vorbeste despre un campionat comun romano-maghiar, care sa adune la start „crema” fotbalului din cele doua tari. De la startul sezonului n-ar lipsi formatii precum Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, FC Vaslui, Astra Giurgiu, Petrolul Ploiesti, Pandurii Tg.Jiu, Otelul Galati, Ferencvaros, Ujpest, ETO Gyor, MTK Budapesta, Debrecen, Honved, Videoton, Paksi SE sau Kecskemeti TE.

RCS-RDS nu vrea o Liga 1 redusa numeric

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au anuntat in dese randuri restrangerea numarului de echipe la nivelul primei ligi, „pentru comprimarea valorilor si marirea numarului de jocuri aferente unui sezon”. Aparent benefice, schimbarile nu par pe placul companiei „RCS-RDS”, detinatoarea drepturilor tv in Romania. Cablistii au dat bani sa transmita o Liga 1 cu 18 echipe, iar reducerea la 14 cluburi sau chiar 12 nu este agreata.

Varianta de compromis

Solutia pare sa fi venit tot din partea trustului media: RCS-RDS este o companie puternic implicata pe piata media maghiara, astfel ca o competitie comuna la fotbal n-ar aduce decat beneficii societatii de cablu. Mai ales ca „DigiSport” (canalul de nisa al RCS-RDS) detine exclusivitatea pe Liga 1, dar transmite romanilor si meciuri din campionatele Spaniei, Italiei, Frantei si Angliei.

„Liga Mol” – exemplul de urmat

Fotbalul nu este primul sport vizat de o cooperare romano-maghiara. Pentru ca aduna prea putine echipe valorice la start, hocheiul romanesc si cel ungar s-au unit deja, formand o competitie numita „Liga Mol”. Evident, sponsorizata de compania nationala maghiara de petrol si gaze, („Mol Group”).

Belgia si Olanda, aproape de unificare… fotbalistica

Inainte ca Romania si Ungaria sa spuna „da” unei uniuni fotbalistice, Belgia si Olanda se pregatesc sa faca acest lucru. Presedintele clubului Standard Liege, acolo unde antreneaza Mircea Rednic, a dezvaluit ca marile grupari belgiene vor inainta un memoriu comun la UEFA prin care solicita acceptul pentru a se inscrie in campionatul olandez sau de creare a unei ligi comune, asa numita „BeneLiga”. „Standard, Anderlecht si FC Bruges vor sa joace acolo”, a explicat Roland Duchalet.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
447 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger