AcasăSPORTSe strange latul pentru Alonso

Se strange latul pentru Alonso

Editia 2012 a Formulei 1 se incinge pe final, dupa ce germanul Vettel, de la Red Bull Renault, a castigat, ieri, Grand Prix-ul Japoniei si s-a apropiat la numai patru lungimi de spaniolul Fernando Alonso, liderul clasamentului general.

Fernando Alonso

Plecat din pole-position, Sebastian Vettel a profitat de iesirea lui Alonso in decor inca din primul tur si a luat cursa pe cont propriu, neamtul oferind o adevarata lectie de forta pe circuitul de la Suzuka. Campionul mondial din ultimii doi ani si-a trecut in cont a treia victorie din actualul sezon, dupa Bahrain si Singapore.

Neamtul Vettel a luat fata rivalilor la Suzuka

Gratie succesului obtinut de neamt in Japonia, lupta pentru titlul de campion mondial s-a incins extrem de tare. Obligat sa abandoneze rapid la Suzuka, Alonso a ramas cu 194 de puncte, in timp ce Vettel a ajuns la 190 de puncte.

Sebastian Vettel

In plus, Vettel este avantajat si de program, trei dintre cele cinci etape ramase de disputat urmand a avea loc pe taram asiatic (Coreea de Sud – 14 octombrie, India – 28 octombrie si Abu Dhabi – 4 noiembrie), unde neamtul a demonstrat ca se simte foarte bine. Desi Vettel vine tare pe turnanta, aproape sigur campionul se va decide in partea a doua a lunii noiembrie, pe taram american, Grand Prix-ul SUA (18 noiembrie) si cel al Braziliei (25 noiembrie) urmand a fi decisive.

Atacat din toate partile, pentru ca a renuntat la colaborarea cu McLaren si a semnat pe trei ani cu nemtii de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton a profitat de Grand Prix-ul Japoniei pentru a le da peste nas contestatarilor. Desi s-a intors la Suzuka cu doar cateva ore inainte de startul antrenamentelor, Hamilton a prins un loc noua in calificari si a incheiat pe locul al cincilea cursa, declarand ca „talentul de a pilota nu se uita”. In plus, dupa ce mai multi specialisti au anuntat ca, prin transferul la Mercedes, Hamilton si-a compromis sansele de a mai castiga curse sau un eventual titlu mondial, britanicul a precizat ca: „intr-adevar este posibil ca la Mercedes sa fiu un looser, dar voi fi un looser caruia in trei ani ii vor intra 60 de milioane de euro in cont”.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger