AcasăSPORTScindare la FRF: pe Burleanu nu-l mai asculta nici oamenii lui!

Scindare la FRF: pe Burleanu nu-l mai asculta nici oamenii lui!

Echipa nationala a mers la turneul final al C.E. fara un staff tehnic capabil si continua sa ramana orfana si dupa ce a parasit rusinos (un singur punct in trei partide, 0-1 cu Albania in ultimul joc!) intrecerea din Franta. De toate acestea a fost acuzat Anghel Iordanescu, nicidecum cel responsabil cu aceasta jalnica alegere.

Razvan Burleanu, caci despre el este vorba, a mers pe mana unui selectioner depasit, un nume facut mare in fotbal de geniul lui Hagi (SUA ’94) si inspiratia lui Duckadam (Sevilla ’86); fara cei doi, astazi am fi avut un general mai putin in Armata Romana.

Cu o nationala in pericol de a cobori in a patra categorie valorica, FRF a preferat sa viseze cai verzi pe pereti cand putea sa foloseasca Euro 2016 ca pe o trambulina pentru Cupa Mondiala din 2018. Tehnocratii de la Casa Fotbalului s-au lasat pacaliti de nulitatile Torje, Popa sau Tatarusanu in loc sa mizeze pe viitor. Din urma vine puternic ceea ce putem numi generatia Diaspora, copiii romanilor plecati la munca in strainatate si care au reusit la marile academii din Occident. Avem capitani la juniorii lui Real Madrid, exista un talent (Vlad Dragomir) care l-a uimit pe marele Wenger si a fost chemat sa debuteze pentru Arsenal etc, aria de selectie exista, trebuie doar ca asa-zisii specialisti ai Federatiei sa stie unde sa caute.

„Europeanul” se apropie de final, iar la echipa nationala inca nu exista selectioner si nici vreun plan creionat pentru preliminariile C.M. 2018. De ce? Din exterior se vede ca FRF s-a scindat in doua tabere si asta din cauza dictaturii pe care vrea sa o instaureze Razvan Burleanu. Protejatul lui Vasile Dancu (dar si partenerul sau de afaceri) mizeaza pe un antrenor strain, varianta prezentata oficial in conferinta de presa de luni. Pe de alta parte, Comisia Tehnica a Federatiei considera ca cea mai buna varianta o reprezinta un roman, care cunoaste atat jucatorii, cat si realitatea din Liga 1.

Marcel Puscas: „Un neamt in Balcani?!”

„Vic” al Comisiei Tehnice, fostul fotbalist Marcel Puscas nu vede cu ochi buni varianta aducerii unui antrenor german (numele lui Armin Veh si Ralf Rangnick, cele mai des vehiculate): „Nu avem nicio garantie a succesului daca aducem un strain. Antrenorii straini trebuie sa cunoasca bine mentalitatea romaneasca, plus ca ii este greu unui neamt sa antreneze in Balcani. Referitor la Armin Veh, care este si aroman, el are 1,8 milioane euro salariu la Eintracht Frankfurt. E foarte scump, nu cred ca ni-l putem permite. Daca aducem un antrenor care sa faca deliciul presei, e cea mai mare greseala. Am vazut si un interviu cu Gianni De Biasi, in care «nu mai cheltuiti banii cu juniorii, mai bine mi-i dati mie». E o gluma de prost gust, De Biasi!”.
Puscas stie de ce are nevoie echipa nationala: „As dori sa alegem un selectioner capabil sa se adapteze la nevoile si realitatile fotbalului romanesc. Parerea mea, pe lista ar fi trei nume, Hagi, Boloni si Galca. Nu stiu de ce tot cautam solutii pe afara cand le avem chiar intre noi”.

Incredibil ce se petrece in Federatia Romana de Fotbal! Marcel Puscas a dezvaluit la cine a apelat Razvan Burleanu pentru a alege viitorul selectioner: „Variantele din zona Germaniei sunt venite din sfaturile domnului preparator fizic Christos Papadopoulos”.

Dar de Maradona ce ziceti?

Daca tot isi bate joc de FRF, Basarab Panduru ii propune lui Razvan Burleanu sa-l numeasca selectioner pe Diego Armando Maradona. Cu „El Pibe d’Oro” pe banca tehnica, Romania ar deveni nu doar o gluma de echipa, ci si o tinta pentru diviziile de marketing ale marilor companii din lume. Iata planul lui Panduru, pe care nu excludem ca Burleanu sa-l ia in serios: „Daca tot nu avem pe cine pune, hai sa-l aducem pe Maradona! Nu face nimic, dar vine cu vreo doua ceasuri la mana, ne da moda pe vreo doi ani de acum incolo si am avea si sponsori cu gramada. FRF ar face bani multi!”.

DECLARATIE

„La Euro 2008, Romania nu a avut nicio tactica, nicio idee de joc pentru faza ofensiva. Pasa lunga Tamas pe mine, iar eu incercam sa deviez la Daniel Niculae. Atat! Acum, in Franta, ma uit la Islanda si imi dau seama cat de penibili am fost noi, ca nationala, la turneul asta”
Adrian Mutu

CIFRELE LUI BURLEANU (conform paginii de Facebook a ziaristului Dorin Chioțea, de la Realitatea TV)

92.000 de euro – prima pentru calificarea „nationalei” la Euro 2016

6.200 de euro pe luna – salariu presedinte FRF;

5.000 de euro pe luna – chirie platita de FRF pentru un apartament in cartierul „Stejarii”, cel mai luxos complex de locuinte din Romania;

2.500 de euro pe luna – administrator baza sportiva Mogosoaia. Tot astat si pentru Buftea!;

500 de euro pe zi – diurna pentru deplasari externe.

„Iordanescu era sigur ca trecem de grupe”

Si el membru al Comisiei Tehnice, dar din care si-a dat demisia imediat dupa Euro 2016, Aurel Ticleanu a declarat ca selectionerul Anghel Iordanescu era convins ca nationala va ajunge in fazele eliminatorii la turneul final. „Din ce stiu eu, Iordanescu simtea ca Romania va iesi din grupa, dar si ca el va continua la echipa nationala si dupa competitia din Franta. Iordanescu dorea sa il foloseasca pe Sanmartean dupa faza grupelor, in meciurile in care avea nevoie de calitate. Asa s-a gandit el. Repet, a fost sigur ca trece de faza grupelor”, a povestit Ticleanu la „Dolce Sport”.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
820 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger