AcasăSPORTSchimbari in fotbalul romanesc: Liga 3 va disparea, iar "B"-ul va avea...

Schimbari in fotbalul romanesc: Liga 3 va disparea, iar „B”-ul va avea o singura serie

Jucatorii Coronei Brasov conduc in Seria Vest a Ligii 2

Anul 2013 se anunta a fi punctul culminant al crizei mondiale, iar fotbalul romanesc nu va mai putea „dribla” lipsa resurselor financiare.

Jucatorii Coronei Brasov conduc in Seria Vest a Ligii 2

Pana la schimbarea sistemului competitional al Ligii 1, diviziile inferioare vor intra primele intr-un amplu proces de reorganizare. Astfel, incepand cu stagiunea 2013-2014, esalonul secund va fi alcatuit dintr-o singura serie (18 sau 20 de echipe, nu s-a decis, inca), nu doua, asa cum este acum.

Cea mai grava situatie vizeaza, insa, Liga 3. In calitate de vicepresedinte al FRF, Dumitru Dragomir s-a grabit sa anunte disparitia „C”-ului din istorie: „Din sezonul urmator, Divizia C va disparea cu totul, iar «B»-ul va avea o singura serie”.

N-au bani ca sa termine sezonul in curs

Situatia este cu adevarat dramatica in esaloanele inferioare. La Liga 2, Seria Est mai are doar 13 echipe, dar sunt semnale ca nu toate vor putea duce la capat sezonul in curs. Nici in Seria Vest lucrurile nu sunt imbucuratoare: tot 13 cluburi, dar cu Unirea Alba Iulia si FC Olt (grupare finantata de ALRO Slatina) amenintate de pericolul desfiintarii.

8 cluburi din Liga 1 cauta salvarea in insolventa

Oficial, doar Rapid si Gloria Bistrita sunt in insolventa. Universitatii Cluj i-a fost refuzata, ieri, cea de-a doua cerere, insa alte opt cluburi din Liga 1 se pregatesc sa faca acest pas: „O sa avem 11 cluburi in insolventa, pentru ca, in afara celor trei, alte opt sunt gata sa intre in aceasta procedura”, spune Dragomir. Din cate se pare, afectate de mari probleme financiare sunt CS Severin, CSMS Iasi, Ceahlaul, Gaz Metan, Otelul, FC Brasov, Dinamo si FC Vaslui.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger