AcasăSPORTSchimbare de macaz: In mai, Bute se va bate pentru centura mondiala...

Schimbare de macaz: In mai, Bute se va bate pentru centura mondiala WBC!

Bute vrea sa puna cat mai repede mana pe o noua centura

Pugilistul roman are mari sanse sa-si implineasca doua dintre cele mai arzatoare dorinte pentru anul 2013: sa redevina campion mondial si sa-l infrunte pe americanul Andre Ward.

Bute vrea sa puna cat mai repede mana pe o noua centura

Pentru primavara acestui an, Lucian Bute a sperat pana in ultimul moment la un meci revansa cu britanicul Carl Froch, intr-o gala gazduita de „Centre Bell” din Montreal, dar „Cobra” i-a dat cu flit. Ramas fara adversar, despre Lucian s-a spus ca-l va infrunta pe dominicanul Edwin „La Bomba” Rodriguez, dar negocierile au ajuns intr-un punct mort. Intre timp, a aparut o noua oportunitate.

Conform boxrec.com, romanul se va bate pentru centura de campion mondial WBC, la categoria supermijlocie, spre sfarsitul lunii mai. Actualul detinator al centurii, americanul Andre Ward, s-a operat la umar si ar trebui deposedat de titlu. Totusi, forul american a acceptat invocarea cazului de forta majora si a stabilit un scenariu prin care sa impace si capra si varza. Ward va fi desemnat „campion mondial emerit”, iar pentru titlul de „campion mondial regular” se vor disputa doua meciuri-eliminatorii. Mai intai, pe 16 februarie, in Atlantic City, camerunezul Sakio Bika (locul 5 in ierarhia WBC de la supermijlocie) il va infrunta pe muntenegreanul Nikola Sjekloca (fara inframgere in cele 25 de meciuri sustinute la profesionisti). Invingatorul va trebui sa-l infrunte pe Lucian Bute (locul 3 in clasamentul WBC de la supermijlocie), intr-un meci care sa se dispute in luna mai, disputa urmand a avea loc cu centura de campion mondial WBC regular pe masa. Conform planurilor World Boxing Council, invingatorul dintre Bute si Bika sau Sjekloca ar urma sa se bata cu Ward, pana la sfarsitul lui 2013, pentru a fi desemnat un lider absolut al categoriei.

author avatar
Cristi Ionita
441 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger