AcasăSPORTScenariu horror pentru Liga lui Dragomir: DigiSport vrea renegocierea contractului pentru drepturile...

Scenariu horror pentru Liga lui Dragomir: DigiSport vrea renegocierea contractului pentru drepturile tv!

Steaua - Dinamo face audienta, dar este un derby incert in viitor

Disparitia numelor mari din campionat (Rapid si „U” Cluj sunt ultimele cluburi excluse), dar mai ales reducerea numarului de echipe in Liga 1 sunt argumentele care impins gigantul media „RCS/RDS” sa ceara renegocierea contractului pentru drepturile tv.

Steaua - Dinamo face audienta, dar este un derby incert in viitor

Ultima licitatie pentru drepturile tv, desfasurata in 2011, a fost castigata de RCS/RDS, companie detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari. Pretul platit: putin peste 100 de milioane de euro (cu tot cu TVA). Sezonul 2013/ 2014 va fi ultimul din contractul aflat in derulare, insa gigantul media ii da de inteles lui Dumitru Dragomir ca nu mai are rabdare inca un an, pana la o noua licitatie, si vrea de pe acum o renegociere. Din cate se pare, sefii RCS/RDS se bazeaza pe doua argumente: 1. din toamna, Liga 1 nu va mai fi o competitie cu 18 echipe, din moment ce trei cluburi n-au primit licenta; 2. din grila de televizare au mai disparut doua nume mari, Rapid Bucuresti si Universitatea Cluj. „Pentru ce dam milioane? Ca sa transmitem derby-ul Delta Tulcea – FC Botosani?”, sunt intrebarile cu care este aproape zilnic asaltat presedintele LPF. De altfel, se zvoneste ca cei mai importanti conducatori din fotbalul romanesc au fost informati ca se poate ajunge la o renegociere a contractului semnat acum doi ani cu RCS/RDS.

Ieri, intrebat la un post de televiziune cum va arata Liga 1 in sezonul viitor, in conditiile in care cluburile Rapid, „U” Cluj si CS Severin n-au primit licenta, Dumitru Dragomir a raspuns scurt: „Mica!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger