AcasăSPORTScenariu horror pentru Liga 1: Campionat cu 14 echipe chiar din 2013...

Scenariu horror pentru Liga 1: Campionat cu 14 echipe chiar din 2013

Presedintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, i-a anuntat pe sefii cluburilor din Liga 1 ca diminuarea numarului de formatii in primul esalon va deveni operabila chiar din acest an.

Dumitru Dragomir atrage atentia asupra pericolului care pandeste fotbalul romanesc

„Fara ajutor din partea statului, fotbalul romanesc moare!”, este semnalul de alarma tras de Dumitru Dragomir in ultimele zile. Si cum vorbele sale trec pe langa urechile politicienilor, fara a starni vreo reactie, presedintele LPF s-a gandit ca n-ar strica sa puna in garda cluburile cu privire la viitorul sumbru care le asteapta.

Astfel, schimbarea sistemului competitional, prevazuta initial pentru sezonul 2014-2015, ar putea avea loc cu un an mai devreme. Adica, sa intre in vigoare chiar din toamna acestui an! In cazul in care nu vor indeplini criteriile de licentiere, multe cluburi din Liga 1 vor fi retrogradate in esaloanele inferioare, vezi cazurile Politehnica Timisoara si Gloria Bistrita, din 2011. Scenariul horror pregatit pentru editia viitoare de campionat prevede o Liga 1 cu 14 echipe si sistem play-off/ play-out pentru stabilirea castigatoarei, respectiv a formatiilor retrogradate. In cazul in care Gigi Becali nu va reusi sa modifice legea fiscalitatii, atunci cluburile din Liga 1 iau in calcul varianta sa isi inregistreze toate societatile in Bulgaria. Dezvaluirea a fost facuta chiar de presedintele Dragomir, acesta sfatuindu-i pe guvernanti sa nu ia in deradere acest demers: „Cluburile din Liga 1 pot merge aici, in Bulgaria, ca e langa noi, unde sunt taxe mici. Daca moare sportul, moare tara. Si asa avem o tara bolnava, asta ar mai trebui, sa dispara si sportul! O sa dispara fotbalul profesionist in viitor, va spun de pe acum!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger