AcasăSPORTScandalul jurnalistului transat ricoseaza si in tenis

Scandalul jurnalistului transat ricoseaza si in tenis

Roger Federer a refuzat invitatia de a disputa un meci demonstrativ in Arabia Saudita, in contextul in care tara se afla sub o presiune crescanda din partea comunitatii internationale dupa uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, in consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie. Novak Djokovic si Rafael Nadal si-au exprimat la randul lor indoiala in legatura cu participarea la evenimentul de la Jeddah, insa nu s-au retras. Ambii au declarat ca au primit invitatiile cu mai bine de un an in urma. Intrebat, la Paris, daca a fost la randul sau invitat anterior, Federer a raspuns: "Da, m-au contactat si pe mine". "La momentul respectiv, nu am dorit sa joc acolo. Asa ca pentru mine a fost o decizie rapida", a adaugat campionul elvetian.Organizatia Amnesty International le-a solicitat lui Nadal si Djokovic sa nu joace in Arabia Saudita. “Sunt la curent, desigur, cu aceasta situatie. Insa am un angajament inca de acum un an, de a juca acolo. Iar echipa mea discuta cu ei, pentru a analiza lucrurile. Este teribil faptul ca un jurnalist si-a pierdut viata. Stiu ca s-a petrecut ceva foarte rau acolo, in interior. Vom urmari, deci, cum va evolua situatia si sper ca lucrurile se vor lamuri cat mai rapid posibil", a spus Rafael Nadal. Djokovic a precizat, la randul sau, ca decizia de a juca in Arabia Saudita a fost luata cu mult timp in urma. Procurorul general al Arabiei Saudite, Saud al-Mojeb, se afla incepand de luni la Istanbul, pentru a se intalni cu anchetatorii care se ocupa de acest caz. Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogam, a afirmat marti ca procurorul general saudit trebuie sa clarifice cine a trimis echipa de 15 oameni la Istanbul pentru a-l ucide pe jurnalistul Khashoggi.

Roger Federer a refuzat invitatia de a disputa un meci demonstrativ in Arabia Saudita, in contextul in care tara se afla sub o presiune crescanda din partea comunitatii internationale dupa uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, in consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie.

Novak Djokovic si Rafael Nadal si-au exprimat la randul lor indoiala in legatura cu participarea la evenimentul de la Jeddah, insa nu s-au retras. Ambii au declarat ca au primit invitatiile cu mai bine de un an in urma. Intrebat, la Paris, daca a fost la randul sau invitat anterior, Federer a raspuns: „Da, m-au contactat si pe mine”. „La momentul respectiv, nu am dorit sa joc acolo. Asa ca pentru mine a fost o decizie rapida”, a adaugat campionul elvetian.Organizatia Amnesty International le-a solicitat lui Nadal si Djokovic sa nu joace in Arabia Saudita. “Sunt la curent, desigur, cu aceasta situatie. Insa am un angajament inca de acum un an, de a juca acolo. Iar echipa mea discuta cu ei, pentru a analiza lucrurile. Este teribil faptul ca un jurnalist si-a pierdut viata. Stiu ca s-a petrecut ceva foarte rau acolo, in interior. Vom urmari, deci, cum va evolua situatia si sper ca lucrurile se vor lamuri cat mai rapid posibil”, a spus Rafael Nadal. Djokovic a precizat, la randul sau, ca decizia de a juca in Arabia Saudita a fost luata cu mult timp in urma. Procurorul general al Arabiei Saudite, Saud al-Mojeb, se afla incepand de luni la Istanbul, pentru a se intalni cu anchetatorii care se ocupa de acest caz. Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogam, a afirmat marti ca procurorul general saudit trebuie sa clarifice cine a trimis echipa de 15 oameni la Istanbul pentru a-l ucide pe jurnalistul Khashoggi.

author avatar
Andrei Coman
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger