AcasăSPORTScandal in sportul romanesc: Fost campion olimpic, acuzat de trafic cu medaliile...

Scandal in sportul romanesc: Fost campion olimpic, acuzat de trafic cu medaliile castigate!

Campionul olimpic Vasile Puscasu a lansat o serie de acuzatii uluitoare la adresa  lui Vasile Andrei, si el medaliat cu aur  la Jocurile Olimpice.

Vasile Puscasu, fost campion olimpic la Seul, in 1988, il acuza pe Vasile Andrei, campion olimpic in 1984, la Los Angeles, ca si-ar fi vandut medalia de aur.

„Stiu foarte bine ca Vasile Andrei s-a ocupat cu acest lucru. Avea totul aranjat in Statele Unite ale Americii. Am aflat ca el si-a vandut medalia lui, pe bani grei, dar, mai grav e ca l-a convins si pe Gheorghe Berceanu sa faca acest lucru, el fiind intermediarul. Din cate stiu, Berceanu, care a luat aurul in 1972, ar fi primit doar 600 de dolari. Nicu Ginga si Constantin Alexandru, medaliati cu argint la Olimpiadele de la Montreal (1976) si Moscova (1980), stiu ca au fost si ei convinsi sa faca acelasi gest”, a declarat Vasile Puscasu pentru wowbiz.

Fostul campion olimpic il mai acuza pe Vasile Andrei si de faptul ca i-ar fi vandut medalia lui si i-ar fi dat in loc o copie: „Andrei a venit si la mine sa-mi ceara medalia de aur pe care am cucerit-o la Seul, chipurile pentru a o prezenta unui american. Dupa ce m-a batut la cap cateva luni de zile am acceptat sa i-o dau, dar cand i-am cerut-o inapoi, tot timpul ma amana. Intr-un final, mi-am recuperat-o, insa am un mare dubiu. Tare mi-e ca medalia pe care o am acasa este doar o copie, iar adevarata medalie a facut de multa vreme “pasi” peste Ocean”.

ontactat telefonic de catre wowbiz, Vasile Andrei a declarat ca afirmatiile lui Vasile Puscasu, sunt acuzatii nefondate pentru ca se apropie alegerile la Federatia Romana de Lupte.”Treaba cu medalia mea nu vreau sa o mai amintesc. E o chestiune veche si incalcita. Spune ca eu am contribuit la vanzare altor medalii? Nu e adevarat. Da, lui i-am cerut medalia de la Seul, pentru o expozitie in America”, a precizat Vasile Andrei.

author avatar
Alina Costache
941 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger