AcasăSPORTScandal: Dragulescu vrea pe semnatura la Europene

Scandal: Dragulescu vrea pe semnatura la Europene

Dragulescu spera sa obtina noi medalii, pe langa cele 30 dobandite la competitii europene, mondiale si olimpice

Multiplul campion la gimnastica e foc si para. Federatia Romana de gimnastica nu l-a inclus in echipa masculina alcatuita pentru Europenele de luna viitoare, din Marea Britanie, si nu e de acord cu ideea acestuia de a concura pe propria raspundere.

Dragulescu spera sa obtina noi medalii pe langa cele 30 dobandite la competitii europene mondiale si olimpice

La mai bine de o luna de cand a suferit o interventie de natura cardiologica, Marian Dragulescu ar vrea sa revina in competitie. Mai exact, sa participe la Campionatul European ce va avea loc in august, la Glasgow. Doar ca lucrurile nu sunt pe cat de simple ar parea la prima vedere.

Pe de-o parte, sportivul in varsta de 37 de ani invoca un document ce ar atesta faptul ca ar putea concura la apropiatul eveniment sportiv fara vreun risc. „VREAU SANSA LEGALA DE A PARTICIPA PE PROPRIA RASPUNDERE LA CAMPIONATUL EUROPEAN GLASGOW 2018! FRG NU MI-O ACORDA!!! (…) ma confrunt cu o situatie fara precedent, in urma cu o luna si jumatate am facut o interventie chirurgicala, in tot acest timp am respectat toate protocoalele si am trecut toate testele, inclusiv la institutul de medicina sportiva. Am scrisoarea de la medicii care m-au operat, ca pot concura la Campionatele europene fara nici un risc”, anuntase in prima faza Dragulescu, ieri, pe pagina sa de Facebook. Cateva ore mai tarziu, gimnastul avea sa mearga in fata sediului Ministerului Tineretului si Sportului, pentru ceea ce poate fi numit un „protest cu medalii” in fata MTS-ului.

Distinctiile primite de a lungul carierei insirate pe un steag tricolor

Simtind ca e cazul sa faca la randul lor cateva precizari, reprezentantii Federatiei Romane de Gimnastica au iesit public cu un punct de vedere, in care au trecut in revista mai multe aspecte cu privire la acest caz, precizand, intre altele, ca „unicul organism national care poate emite avizul medical de participare a oricarui sportiv din lotul national la activitatea de performanta” este Institutul National de Medicina Sportiva (INMS). Mai mult, in comunicatul forului se mentioneaza negru pe alb ca „Federatia Romana de Gimnastica si-ar fi dorit prezenta in echipa a lui Marian Dragulescu pentru Campionatele Europene, insa nu poate incalca regulamentele nationale si internationale pentru a inscrie un sportiv cu o afectiune cardiaca, fara aviz medical de la INMS”. Dar si ca „faptul ca sportivul Marian Dragulescu doreste sa participe la Campionatele Europene sub semnatura proprie nu exonereaza FRG de raspundere”.

author avatar
Andrei Coman
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger