AcasăSPORTSalarii anuale de 10 miliarde de euro in primele cinci ligi de...

Salarii anuale de 10 miliarde de euro in primele cinci ligi de fotbal!

La Real Madrid se plateste regeste si la timp

Raportul financiar dat publicitatii ieri de UEFA arata la ce diferenta uriasa s-a ajuns intre cluburile din cele mai puternice campionate de pe continent si restul lumii.

La Real Madrid se plateste regeste si la timp

Toate cluburile din primele cinci ligi de pe continent pun la bataie salarii anuale de aproape 10 miliarde de euro, un record pentru acest sport. Cel mai bine plateste Real Madrid, care are un buget de salarii de 270 de milioane de euro (pe anul fiscal 2014), cu 100 de milioane peste media din Top 5. Pe locul 2 in acest clasament se situeaza Manchester United, cu salarii de 263 de milioane de euro, in timp ce campioana Europei, FC Barcelona (248 de milioane), completeaza podiumul. Manchester City (245 de milioane de euro) si PSG (235 de milioane) sunt alte doua cluburi care nu se uita la bani atunci cand vine vorba de veniturile vedetelor din lot.
Datele UEFA arata ca sefii Realului au cheltuit in 2014 aproape 630 de milioane de euro pe intretinerea echipei (transferuri, salarii, deplasari etc). Profitul anuntat de „galactici”: doar 98 de milioane de euro, cu 50 de milioane sub Manchester United.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger