AcasăSPORTSa vina Spania lui Nadal!

Sa vina Spania lui Nadal!

Mergea si Tecau l-ar putea intalni pe Nadal in meciul de dublu Romania – Spania

Dupa doua victorii in meciurile de simplu disputate vineri, in prima zi, a venit randul perechii Florin Mergea – Horia Tecau sa inchida conturile partidei Romania – Slovenia, din Grupa 1 valorica a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Mergea si Tecau l-ar putea intalni pe Nadal in meciul de dublu Romania – Spania

Echipa noastra a avut nevoie doar de doua zile pentru a transa duelul de la Arad, punctele castigate de Marius Copil, Adrian Ungur, Florin Mergea si Horia Tecau fiind decisive.
Tecau (locul 3 ATP la dublu) si Mergea (11 ATP) trebuiau initial sa joace contra cuplului format din Aljaz Radinski (1.337 ATP) si Tomislav Ternar (fara clasament la dublu), dar cum scorul era de 2-0 dupa prima zi, capitanul nejucator al Sloveniei, Blaz Trupej, a decis sa foloseasca cei mai valorosi jucatori ai sai. Astfel, meciul a fost destul de echilibrat, insa plusul de valoare si experienta mai mare la dublu a romanilor a facut in cele din urma diferenta. Tecau si Mergea au reusit 12 asi, iar slovenii au realizat 13, romanii avand procentaje mai bune la punctele realizate cu ambele servicii (87%-76% la primul, 58%-50% la al doilea).
Romania va intalni in turul al doilea echipa Spaniei. Meciul este programat tot pe teren propriu, in perioada 15-17 iulie. Din lotul ibericilor ar putea face parte si Rafa Nadal, unul dintre cei mai titrati tenismeni din istorie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger