AcasăSPORTSa vina Formite! Sa vina Belu & Bitang! Sa vina strainii! Dar...

Sa vina Formite! Sa vina Belu & Bitang! Sa vina strainii! Dar ce facem cu turneul preolimpic?

Specialistii considera ca Romania s-ar putea impiedica si in turneul preolimpic din Brazilia

Dezastrul fara precedent inregistrat de nationala feminina de gimnastica a Romaniei la Glasgow 2015, anume ratarea prezentei in finala Campionatului Mondial, dar mai ales irosirea sansei de calificare directa la Jocurile Olimpice de la Rio, a involburat apele la Bucuresti. Ultima oara cand gimnastica feminina romaneasca a mai lipsit la J.O. a fost la editia Mexico 1968.

Specialistii considera ca Romania s-ar putea impiedica si in turneul preolimpic din Brazilia

La nici 24 de ore dupa ce Marin Petrache, presedintele COSR, a cerut ca FRG sa-l coopteze de urgenta in staff-ul tehnic pe Nicolae Forminte, mutare dublata de angajarea unui tehnician strain, „expert in «paralele inegale»” (unde stam cumplit de prost!), seful Federatiei de specialitate a adus in discutie o alta varianta. Adrian Stoica a precizat ca la lotul national ar putea reveni cuplul Octavian Belu – Mariana Bitang. Din cate se pare, cei doi nu au dorit sa-si asume evolutia fetelor noastre la Glasgow, avertizati ca va urma o catastrofa. S-au multumit sa se autoproclame „consilieri tehnici” pentru staff-ul alcatuit din Lucian Sandu, Cristian Moldovan si Lacramioara Moldovan, care a facut deplasare in Scotia. Acum, pentru ca echipa Romaniei este in pericol sa piarda prezenta la Jocurile Olimpice – ceea ce nu s-a mai intamplat niciodata in ultimii 48 de ani – probabil ca Belu & Bitang ar putea reveni la sentimente mai bune, in traducere libera – ar putea redeveni oameni seriosi.

E dificil cu Elvetia. E complicat cu Germania. E infernal cu Brazilia!

Insa, pana la revenirea lui Forminte ori reintoarcerea tandemului Belu -Bitang, un alt lucru merita dezbatut in aceste zile. Anume acela ca specialistii in gimnastica nu vad echipa Romaniei – alcatuita din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Andreea Iridon, Silvia Zarzu, Anamaria Ocolisan si Andreea Munteanu – sa triumfe nici in turneul preolimpic, care va avea loc in perioada 16-19 aprilie 2016 in Brazilia. Fetele noastre trebuie sa se claseze in primele 4, asta insemnand ca alte patru echipe trebuie sa fie mai slabe. Cu Brazilia – tara gazda a turneului, dar si tara gazda a Jocurilor Olimpice – va fi greu. Barbosa si veterana Hypólito au si medalii in palmares, dar sunt si experimentate. Echipele Frantei si Belgiei nu au nume sonore, dar ambele au reusit sa se claseze inaintea Romaniei in calificarile de la Glasgow. In plus, echipa Frantei a fost a patra la Baku 2015, mult peste reprezentantele noastre, Iridon, Jurca si Zarzu. Alt adversar dificil este Germania, care le are pe Hill si Scheder. Nemtoaicele au obtinut argintul pe echipe la Jocurile Europene de la Baku 2015. Elvetia nu e o echipa mare, dar o are in componenta pe Steingruber – aur la Europenele de la Moscova (2013), Sofia (2014) si Montpellier (2015) si dubla medaliata cu aur la regalul european de la Baku. In fine, Australia si Coreea de Sud sunt inferioare Romaniei, dar cu asiaticele nu se stie niciodata.

author avatar
Mihai Koblenko
439 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger