AcasăSPORTSa cante trompetele: Franta-Romania, in deschiderea Euro 2016!

Sa cante trompetele: Franta-Romania, in deschiderea Euro 2016!

Stade de France, arena pe care va debuta Romania la Euro 2016

Tragere la sorti cu noroc pentru echipa nationala. Romania a fost repartizata intr-o grupa care ii da sperante ca poate juca „optimi” de finala la Euro 2016.

Stade de France, arena pe care va debuta Romania la Euro 2016

Cu exceptia Frantei, gazda a competitiei, celelalte doua adversare din Grupa A sunt abordabile: Elvetia si Albania, doua nationale de la care se pot obtine puncte. Pentru prima data in istoria sa, echipa noastra va deschide un turneu final de asemenea anvergura – primul meci de la Euro 2016 este programat a avea loc la Paris, pe 10 iunie, intre Franta si Romania. „Cred ca este o premiera, Romania nu a mai deschis niciodata o competitie la un asemenea nivel”, a declarat selectionerul Anghel Iordanescu. „Tata Puiu” nu este de acord, totusi, cu cei care spun ca am nimerit intr-o grupa usoara: „Nu pot spune ca este o grupa facila. Cand intalnesti o campioana mondiala ca Franta, sau Elvetia, atunci, cu siguranta, nu e o grupa usoara. Si meciul cu Albania trebuie tratat foarte serios, este o echipa buna, care a progresat mult si sunt convins ca va face o figura frumoasa. Pe de alta parte, daca analizam meciurile noastre din preliminarii, putem spune ca avem o defensiva buna, dar, in acelasi timp, nu am marcat prea multe goluri, iar asta poate fi o problema pentru Romania”.

Keseru: „Presiunea e pe Franta”

Titular in ultimele partide disputate de echipa nationala, atacantul Claudiu Keseru nu se sperie de jocul cu Franta. Dimpotriva, „bulgarul” este convins ca „tricolorii” pot face o figura frumoasa in meciul de pe Stade de France: „Este ceva extraordinar, practic toata suflarea europeana si mondiala ne va privi la primul meci de la Euro 2016. Cred ca presiunea poate sa fie pe umerii francezilor, pentru noi va fi doar o motivatie suplimentara”.

Jurnalistii „L’Equipe”, impresionati de defensiva Romaniei

Incredibil, dar adevarat: francezii sunt incantati de jocul defensiv al „tricolorilor”. Jurnalistii cotidianului „L’Equipe” reamintesc faptul ca Romania a incheiat preliminariile cu cele mai putine goluri primite dintre toate echipele nationale! „Euro 2016: Romania, o poveste foarte veche pentru «Les Bleus»”, titreaza „L’Equipe”, care continua: „Echipa Frantei a mai intalnit Romania in grupa sa de la Euro 2008. Totusi, am fi preferat, poate, o deschidere mai inedita pentru echipa noastra. In loc de asa ceva, avem parte de un nou episod dintr-o poveste foarte veche in fata unei echipe atipice, cea a Romaniei. La al treilea sau mandat pe banca Romaniei, Anghel Iordanescu a reusit o adevarata performanta, sa incheie preliminariile cu cea mai buna aparare dintre toate nationalele europene – 2 goluri primite in 10 meciuri! Insa, in ceea ce priveste animatia ofensiva, romanii par foarte limitati”.

Obiectivul impus de Burleanu: calificarea!

Fin specialist al fenomenului fotbal, presedintele FRF nu s-a ferit sa anunte obiectivul echipei nationale la numai cateva minute dupa tragerea la sorti: calificarea in optimile de finala ale Campionatului European! Razvan Burleanu (foto) recunoaste ca nu isi dorea un meci impotriva Frantei, insa afirma ca restul adversarelor din Grupa A nu sunt reprezentative de speriat: „Avem o premiera, vom juca pentru prima data in deschiderea unui turneu final. Acest lucru ne bucura si ne onoreaza. Foarte multi jucatori si-au dorit Franta, mai putin eu. Presiunea o sa fie in tabara adversa. Elvetia e unul dintre cei mai dificili adversari din urna 2, insa trebuia sa intalnim o echipa de acest calibru. Albania era una dintre echipele pe care ni le doream. Franta pleaca cu prima sansa, iar obiectivul nostru este calificarea din grupa”.
Burleanu a comentat si programul meciurilor din Grupa A: „Vad numai avantaje la acest program, vom avea zile suficiente de refacere. Avem avantajul ca vom juca primele doua meciuri la Paris, iar distanta pana la Lyon (n.n. – Romania-Albania, pe 19 iunie) nu va fi una mare, astfel ca nu vom avea un handicap”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
419 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger