AcasăSPORTS-au intors turistii de la Soci

S-au intors turistii de la Soci

Delegatia Romaniei a bagat spaima in spectatori la ceremonia de deschidere a Jocurilor

Delegatia olimpica a Romaniei, care a participat la a XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna, desfasurate la Soci, a revenit ieri in tara si a fost intampinata cu buchete de flori de reprezentantii COSR.

Delegatia Romaniei a bagat spaima in spectatori la ceremonia de deschidere a Jocurilor

Dupa aproape o luna de aventura in Rusia, sportivii tricolori, 24 la numar, s-au intors fara nicio medalie, dar bucurosi ca au partricipat si ei la JO. Florin Misca, unul dintre conducatorii delegatiei, a declarat „o parte dintre sportivi va reprezenta Romania si la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice de iarna, de la PyeongChang, din Coreea de Sud. Speram, cum s-a si vazut la anumite sporturi, ca rezultatele se vor imbunatati la urmatoarea editie. Cel mai tanar sportiv din delegatia Romaniei, Iulian Pitea, de la sarituri cu schiurile, a dat dovada de un spirit de competitivitate ridicat, dar s-a simtit insa lipsa de experienta. In antrenamentele oficiale, el reusea niste sarituri extraordinare, care il propuneau pentru un loc mai bun, dar in competitia efectiva s-au simtit emotiile. Are 16 ani, daca stam sa ne gandim… O alta componenta foarte tanara a delegatiei noastre, Ania Monica Germaine Caill, la schi alpin, pe o pista foarte dificila, caracterizata asa chiar si de unul dintre cei mai titrati schiori alpini din lume, americanul Bode Miller, a reusit sa termine cursele cu bine. Din spusele ei, isi doreste cu ardoare sa reprezinte Romania si la urmatoarea editie si sa isi imbunatateasca performanta”.
Romania a deplasat la Soci o delegatie de 24 de sportivi, care au concurat la 8 discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sarituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie si skeleton), iar port-drapel la cele doua ceremonii a fost biatlonista Eva Tofalvi. Locul 17, ocupat de echipajele feminin, respectiv masculin de bob-2, a fost cea mai buna clasare pentru sportivii nostri.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger