AcasăSPORTRyde sa plece in Suedia, riscam sa ratam Olimpiada!

Ryde sa plece in Suedia, riscam sa ratam Olimpiada!

Tadici crede ca Ryde nu este capabil sa gestioneze o nationala ca a Romaniei

Fost selectioner al echipei nationale feminine de handbal, Gheorghe Tadici atrage atentia ca Romania risca sa rateze participarea la Jocurile Olimpice daca nu renunta la serviciile antrenorului suedez Tomas Ryde.

Tadici crede ca Ryde nu este capabil sa gestioneze o nationala ca a Romaniei

Esecul in fata Spaniei (18-26) l-a readus in prim-plan pe Tadici. Deloc impresionat de victoriile cu Porto Rico si Kazahstan, experimentatul antrenor considera ca Ryde ar trebui demis urgent de conducerea FR Handbal, daca se doreste indeplinirea obiectivului, si anume calificarea la Olimpiada de la Rio. „Tomas Ryde a stricat tot ce a fost ordine, disciplina, idee de joc. Sa fie trimis putin in Suedia, la el acasa! Le incurca pe fete. Sa le mai lase sa joace ceea ce stiu. Eu nu cer nici o demisie, dar el mai rau le incurca. Puteti s-o luati ca pe o rautate sau ca ce doriti, asta e adevarul”, a reactionat Tadici dupa infrangerea cu Spania. Ce l-a nemultumit in jocul handbalistelor noastre? In special experimentele facute de Ryde: „Zona centrala a apararii a lasat de dorit. S-a experimentat cu Szucs pe post de inter-dreapta. Apoi, mai sunt si vreo trei sau patru jucatoare care abia au revenit dupa accidentari, precum Nechita sau Geiger. Cat am fost eu antrenor, Spania nu ne-a batut niciodata in 8 meciuri. Nu asta e imaginea pe care o dorim pentru handbalul nostru”.
Cu Spania, chiar daca a inceput mai bine meciul (4-1, in minutul 6), Romania a avut in repriza a doua o evolutie sub asteptari. Primul gol a venit abia in minutul 38, dupa care au urmat 14 minute fara gol din partea fetelor noastre! Urmeaza cele mai grele meciuri din grupa, azi cu Norvegia (ora 21.30) si maine cu Rusia (ora 19.15).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger