AcasăSPORTRusii isi ingroapa campionii in bani la J.O. de la Londra

Rusii isi ingroapa campionii in bani la J.O. de la Londra

Atleta Yelena Isinbayeva se umple de bani, daca repeta victoriile de la Atena (2004) si Beijing (2008)

Comitetul Olimpic Rus a anuntat ca fiecare sportiv care castiga un titlu olimpic la Londra, in vara, va obtine 104.000 de euro, suma la care se adauga bonusuri in functie de sponsori.

Atleta Yelena Isinbayeva se umple de bani, daca repeta victoriile de la Atena (2004) si Beijing (2008)

Pe langa banii primiti “de la stat”, rusii care s-au calificat pentru competitiile de judo pot primi cate 360.000 de euro pentru o medalie de aur din partea Federatiei Ruse de specialitate. Aparent colosala, suma nu pare deloc mare daca ne gandim ca Vladimir Putin este presedinte de onoare al Federatiei Ruse de Judo si are centura neagra 6 dani.

De asemenea, un grup de oligarhi, in frunte cu Igor Ziuzin (a carui avere este estimata la 6,4 miliarde de dolari), a anuntat ca fiecare sportiv care devine campion olimpic la Londra si este nascut in regiunea Celiabinsk Oblast va incasa aproape 800.000 de euro. Surprinzator, rusii se bat in bani cu italienii, care au promisi cate 100.000 de euro pentru un titlu olimpic. Franta da 50.000 de euro pentru o medalie de Aur, China 42.000 de euro, Japonia 27.500 de euro, SUA 19.000 de euro, iar Germania doar 15.000 de euro. Un caz aparte il reprezinta Marea Britanie, gazda competitiei, care a anuntat ca imaginea fiecarui campion olimpic provenit din aceasta tara va fi inscriptionata pe o serie de timbre ale Postei Regale. In urma acestei actiuni, sportivii se vor alege cu cate 10.000 de lire sterline de caciula. In schimb, sportivii romani nu stiu exact suma primita de la COSR, dar au primit asigurari ca medaliatii vor primi masini de lux si vacante de top din partea unora dintre sponsori.

author avatar
Cristi Ionita
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger