AcasăSPORTRomario arunca Barcelona in aer: Messi este autist

Romario arunca Barcelona in aer: Messi este autist

Lionel Messi va fi cu siguranta afectat de spusele lui Romario (foto jos)

Considerat unul dintre cei mai valorosi fotbalisti din toate timpurile, brazilianul Romario a facut o declaratie care cu siguranta va face valuri pana in Spania: „Messi este autist”.

Lionel Messi va fi cu siguranta afectat de spusele lui Romario (foto jos)

Campion mondial in 1994, Romario ramane un nume adorat in Catalunia, insa nu se stie ce impact vor avea vorbele sale asupra fanilor crescuti cu performantele argentinianului Lionel Messi. Despre castigatorul ultimelor patru Baloane de Aur, brazilianul a declarat: „Stiati ca Messi sufera de sindromul Asperger? Este o forma usoara de autism, care aduce odata cu el darul concentrarii la un nivel superior tuturor. Newton si Einstein au suferit de aceeasi afectiune si au ramas in istorie. Ca si ei, sper ca Messi va reusi sa se autodepaseasca in fiecare zi”. Sindromul Asperger reprezinta o tulburare comportamentala care tine de autism, studiile indicand faptul ca aproximativ 0,3% dintre copiii de varsta scolara sufera de acest sindrom.

Dintre efectele negative ale sindromului Asperger reamintim incapacitatea persoanelor in cauza de a se transpune in situatia altor oameni, incapacitatea de a dialoga reciproc, deficiente de vorbire, dezvoltarea intarziata a limbajului sau comportamentul repetitiv.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
791 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger