AcasăSPORTRomanul a inventat si turismul de lux in fotbal

Romanul a inventat si turismul de lux in fotbal

Erau vremuri cand Hagi si Popescu lasau Barcelona pentru Galatasaray doar ca sa scrie pe malurile Bosforului una dintre ultimele povesti frumoase ale fotbalului. Azi, jucatorul roman pleaca din Cehia direct pe cocoasele camilelor, isi trage o pereche de ochelari Ray Ban si goneste spre obiectivele turistice din Orient. E smecher, crede ca s-a realizat pe viata, desi la cat nu-l duce mintea ramane lefter pana la finalul carierei. Ohoo, si cat mai are de tras, ca-ci superstarul nostru e inca tanar, mai are de dat ture de teren pana sa agate ghetele in cui.

Asadar, avem un inceput de 2019 cum nu se poate mai minunat. Decarul echipei nationale face saltul de la un campionat invizibil precum cel al Cehiei la unul dintre azilurile de batrani din Arabia Saudita. Ce daca nu are varsta sa se incadreze, i-au facut pe blat foile de internare si l-au primit si-asa. E copt, la 25 de ani si-un pic Nicusor Stanciu e copt, a speriat Gambrinus Liga si acum se poate retrage in plina glorie. Doua milioane de euro pe an nu-s de refuzat, ca sa primeasca salariul asta la un club mai la vest de Praga ar fi presupus munca serioasa, mii de abdomene pe zi, gardulete suplimentare, lovituri libere si suturi din alergare, eheee, salahor! Pe cand, la Al Nuconteaza Bansaiasa e trai pe vatrai – ziua plimbare, seara dezmortire la un asa-zis antrenament. Si-atat! Restul e turism de lux, hoteluri de tispe stele, e Sting in difuzoare si magazine de fite, e trai pe vatrai pentru iubi, sa vezi ce fericita o sa fie!

Daca Nicusor ar fi fost un caz singular, zau ca nu scriam un rand. Personaj fad, insipid, inodor, incolor, un simplu breloc la gaica impresarilor combinagii. Dar vine si a doua veste trasnet. Pleaca Alexandru Mitrita din Liga 1. Adica, golgheterul campionatului Romaniei, o certitudine pentru viitorul echipei nationale, fotbalist cu nitica experienta si prin Italia. Se transfera, dar unde?! In America! La fel ca Stanciu, alege turismul. De ce sa-si toceasca ghetele prin Occident, de ce sa lupte pentru a se face vazut de granzi, nu mai bine traieste el visul american de-acum, de la 23 de ani? Craiova e pregatita sa zica un Da hotarat milioanelor trimise de New York Unii, iar Mitrita abia asteapta sa viziteze Brooklynul. Si Manhattanul, ca-n Harlem nu calca. E, cum o fi sa-si bea baiatul cafeluta in Central Park, sa savureze o tigara Kent americana la umbra unui fag plantan de Abraham Lincoln?!

Fotbal, Real, Barcelona. Prostii, au jucat pe acolo si altii, iar acum n-au una de-un euro prin buzunare. Cu ce-i incalzeste? Ca iubi nu iubi pe sarantoci! Dar deloc!

author avatar
Andrei Coman
306 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma o sa va doară mintea da SUA e pe locul 25 iar noi pe 24 FIFA fără sa mai fi fost la un Todo de 30 de ani… Culmea e ca Belgia e pe primu loc în fata la Brasil și Franța. Deci e beton clasamentu? Ma rog da Doamne sa se facă un Todo cu 48 de echipe cum bârfește targu în loc de 24 asa poate prindem și noi podiumul sau măcar top10… deci ce e SUA ce e Ro? Viva Zburleanu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger