AcasăRecomandariRomanii vand domenii de Internet cu numele trustului Al Jazeera

Romanii vand domenii de Internet cu numele trustului Al Jazeera

Divizia sport a gigantului media Al Jazeera intentioneaza sa se prezinte la licitatia pentru drepturile tv ale Ligii 1, programate in primavara. Vestea le-a dat idei romanilor care spera sa se imbogateasca de pe urma arabilor.

Pana ieri, nimeni nu s-a aratat interesat de respectivele domenii

Pe 21 ianuarie, „National” scria despre interesul BeIN Sports (parte a puternicului grup media Al Jazeera, cu sediul central in Doha, Qatar) pentru drepturile tv ale campionatului romanesc de fotbal. Arabii planuiesc sa participe la licitatie in parteneriat cu TVR, urmand ca meciurile sa fie transmise la liber – nicidecum pay-per-view, cum eronat s-a vehiculat! – pe canalele postului public de televiziune. In incercarea de a profita de aceasta poveste, un bistritean a cumparat si inregistrat in nume personal domeniile de Internet bein.ro, beinsport.ro si beinsports.ro; pe care, imediat, le-a si scos la vanzare, la un pret total de 10.000 de dolari. In anuntul postat pe flippa.com se explica: „Aceasta mare companie, numita «BeIN Sports, doreste ca in acest an sa obtina drepturile tv pentru Liga 1, contra unei sume vehiculate de aproximativ 174 de milioane de dolari. De asemenea, ei vor sa investeasca in Romania aproape un miliard de dolari pentru a deschide un post tv local, asa cum s-a intamplat si in Canada, SUA, Franta, Japonia s.a.m.d”.

In realitate, aceasta „mare oportunitate” nu este altceva decat un bluf, dintr-un motiv cat se poate de simplu: Romanian Top Level Domain (ROTLD, pentru cunoscatori) nu mai permite vanzarea unor astfel de domenii! Cu alte cuvinte, cand BeIN Sports va investi in Romania, unul dintre cele trei site-uri bein.ro, beinsport.ro si beinsports.ro – la alegere! – va intra in posesia trustului media arab.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger