AcasăSPORTRomanii au facut legea la Oval Passion, celebrul turneu de rugby

Romanii au facut legea la Oval Passion, celebrul turneu de rugby

La 47 de ani, media de varsta, rugbistii de la Draculoldboys au predat lectii de rugby mai tinerilor adversari

Stadionul „Parcul Copilului”, din Bucuresti, a gazduit, sambata, o noua editie a Oval Passion, puternicul turneu de rugby dedicat echipelor de amatori.

La 47 de ani, media de varsta, rugbistii de la Draculoldboys au predat lectii de rugby mai tinerilor adversari

Patru formatii au participat la competitie, doua dintre acestea fiind din Romania, Bucharest Barbarians si Rugby Draculaoldboys, ultima avand in componenta cu preponderenta jucatori trecuti bine de 35 de ani.

Alaturi de cele doua echipe din Romania, la turneu au mai participat francezii de la Sous Bocks si bulgarii de la Sofia Barbarians.

Turneul s-a disputat dupa reguli de old-boys (sutul din afara propriului 22 nu este permis, iar gramezile sunt simulate), iar programul competitiei a constat din patru meciuri, Bucharest Barbarians si Rugby Draculaoldboys intalnind cate o data fiecare dintre echipele vizitatoare. In plus, pentru a dinamiza meciurile, s-au punctat doar eseurile.

Cum era de asteptat, plusul de experienta si-a spus cuvantul, iar reprezentantele Romaniei au castigat cele patru intalniri. Bucharest Barbarians a trecut cu 6-4, la eseuri, de Barbarians Sofia si cu 5-0 de Sous Bocks, iar Rugby Draculaoldboys s-a impus cu 5-3 in confruntarea cu Sous Bocks si cu un impresionant 12-4 in intalnirea cu Barbarians Sofia.

La final, toti rugbistii s-au declarat multumiti si si-au adus aportul la celebra „repriza a treia”, jucatorii celor patru echipe reintalnindu-se sambata seara in tribunele Stadionului Arcul de Triumf, unde a avut loc meciul dintre Romania A si All Stars, echipa celor mai buni straini din Super-Liga.

author avatar
Cristi Ionita
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger