AcasăSPORTRomania s-a calificat cu 5 sportivi la Mondialele de karate kyokushin de...

Romania s-a calificat cu 5 sportivi la Mondialele de karate kyokushin de la Tokyo

Echipa Romaniei a cucerit trei medalii la Campionatele de Karate pe Categorii ale Statelor Unite (US Karate Category Championships), care au avut loc la Los Angeles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In urma participarii la aceasta competitie, cinci „tricolori” si-au asigurat biletele pentru Campionatele Mondiale de kumite si kata de la Tokyo, programate in perioada 25 aprilie – 3 mai.

Delegatia condusa de Dorel Bulearca se va intoarce in tara cu o medalie de argint, cucerita de Iacob Mirel, dar si cu doua de bronz, Nicolae Stoian si Georgiana Tiganus reusind sa se claseze pe podium la competitia de karate de pe continentul american.

De altfel, pentru Mondialele din Japonia, Romania a obtinut doua din cele 8 locuri rezervate Europei prin Mirel Iacob si Lucian Gogonel, ambii la kumite, -80 de kilograme, fiind calificati la cel mai important eveniment al anului 2013 ca urmare a punctajului inregistrat in ultimii patru ani.

De asemenea, Georgiana Tiganus (kumite, +65 kg), Raluca Jianu (kata) si Daniela Vlad (kata) vor participa in concursul dedicat fetelor.

“E pentru prima oara cand Mondialul masculin si cel feminin au loc in acelasi timp. Cel dedicat baietilor este organizat o data la patru ani, astfel ca e foarte greu de obtinut un loc, de aceea suntem mandri ca vom avea un sfert din reprezentantii Europei. Inca de saptamana viitoare vom incepe pregatirea pentru Japonia, de unde speram sa ne intoarcem cu cel putin o medalie si doua clasari intre locurile 4-6”, a afirmat Dorel Bulearca, presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale de Contact (FRAMC).

author avatar
Cristi Ionita
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger