Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Sport » Romania risca sa rateze Cupa Mondiala la Rugby

Romania risca sa rateze Cupa Mondiala la Rugby

Autor:

Romania risca sa rateze prezenta la Cupa Mondiala din Japonia dupa ce l-ar fi folosit pe Sione Faka’osilea, jucator din Tonga, naturalizat, care nu ar fi avut dreptul de joc.

 

SIONE FAKA’OSILEA 720x468 Romania risca sa rateze Cupa Mondiala la Rugby

Pe langa faptul ca nationala Romaniei nu merge stralucit, suntem la un pas sa pierdem si participarea la Campionatul Mondial din Japonia

„Deocamdata nu as vrea sa comentez. Vom vedea, asteptam sa se incheie toate analizele si apoi putem comenta. Nu stiu, nu vreau sa comentez daca exista riscul ca Romania sa piarda calificarea la Cupa Mondiala. Vom sti in clipa in care federatia internationala, federatia europeana vor depune o analiza concreta”, a declarat Alin Petrache. Faka’osilea a jucat pentru reprezentativa de rugby in sapte din Tonga in competitia Gold Coast 2012-2013 si nu ar mai fi avut dreptul de a evolua pentru o alta echipa nationala. Jucatorul din Tonga, in varsta de 31 de ani, a debutat in nationala Romaniei in martie 2017, intr-o partida cu Rusia, si a evoluat de atunci in sase din opt meciuri din cadrul Rugby World Championship, in 2017 si 2018. „Un jucator care a evoluat pentru reprezentativa nationala de seniori de rugby in 15, pentru reprezentativa next senior de rugby in 15 sau pentru reprezentativa nationala de seniori de rugby in sapte afiliate unei federatii nu este eligibil sa joace pentru alta reprezentativa nationala de seniori de rugby in 15, pentru o reprezentativa next senior sau pentru reprezentativa nationala de seniori de rugby in sapte a altei federatii”, arata articolul 8.2 din regulamentul World Rugby. Daca forurile internationale de rugby vor considera ca Faka’osilea a fost folosit incalcand regulamentul de naturalizare al World Rugby, Romania va pierde calificarea la Cupa Mondiala din Japonia, deoarece vor fi anulate victoriile obtinute cu Sione Faka’osilea pe teren.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!