AcasăSPORTRomania - Norvegia, o victorie mare care nu conteaza deloc!

Romania – Norvegia, o victorie mare care nu conteaza deloc!

Din nou, Cristina Neagu a fost cea mai buna jucatoare a meciului cu Norvegia

A cazut si mitul Norvegia, s-au aruncat toti specialistii din presa, si nu numai ei, dupa victoria Romaniei de la Cluj, 25-20 cu Norvegiei.

Din nou, Cristina Neagu a fost cea mai buna jucatoare a meciului cu Norvegia

Intr-adevar, de 16 ani nu mai castigasem in fata nordicelor, insa se trece cu vederea peste caracterul amical al meciului de miercuri seara. Cel putin pentru norvegience, care au tratat deplasarea in Romania cu seriozitatea de care da dovada Neymar in vacanta, pe Copacabana, cand se baga la un fotbal pe plaja. Cand vine vorba despre turneele finale, fie ca vorbim de olimpiade, „mondiale” sau „europene”, Norvegia stie ce are de facut: cu sau fara ajutorul arbitrilor, castiga fiecare partida impotriva Romaniei. Ultima data cand fetele noastre s-au impus intr-un joc cu miza a fost la C.E. din 2000, organizat la Bucuresti, victorie cu 26-22 in sferturile de finala.
La Cluj, cu 7.200 de fani in tribune, formatia antrenata de suedezul Tomas Ryde nu i-a lasat adversarei nicio sansa. Cristina Neagu a aratat de ce este cea mai buna jucatoare a lumii, marcand de 10 ori, in timp ce Paula Ungureanu a reusit parade de senzatie, plus doua aruncari de la 7 metri aparate. Ambele echipe sunt practic calificate la turneul final al Campionatului European. In clasamentul grupei, Romania ocupa primul loc, cu 6 puncte, urmata de Norvegia (4 p.), Belarus (2 p.) si Lituania (0). Romania si Norvegia se vor intalni din nou duminica, de la ora 19.00, la Stavanger.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger