AcasăSPORTRomania, medalie la gimnastica dupa trei ani

Romania, medalie la gimnastica dupa trei ani

Delegatia Romaniei a incheiat in genunchi Campionatul Mondial de gimnastica de la Antwerp (Belgia), dupa ce a obtinut doar o medalie si aceea de bronz.

Onoarea Romaniei a fost salvata de Larisa Iordache, sportiva ce a incheiat pe locul al treilea finala de la sol, cu 14,6 puncte. Larisa a ratat de putin argintul, distanta dintre ea si italianca Vanessa Ferrari, ocupanta locului al doilea, fiind una minima.

Finala de la sol a fost castigata de americanca Simon Biles, revelatia turneului. In varsta de numai 16 ani, Simon a incheiat competitia cu patru medalii obtinute, doua de aur (individual compus si sol), una de argint (sarituri) si una de bronz (barna).

Sandra Izbasa a facut si ea un exercitiu bun la sol, dar a gresit la ultima diagonala si a incheiat finala abia pe locul 7.

De altfel, cuvantul de ordine a fost „ratare” pentru sportivii nostri. Larisa Iordache a incheiat, duminica, pe locul 7 finala de la barna, iar Marius Berbecar a ocupat si el pozitii modeste la paralele (locul 6) si la sarituri (locul 7).

Desi a obtinut doar o medalie la Antwerp, delegatia Romaniei a reusit un rezultat mai bun decat in 2011, la ultima editie a Campionatului Mondial, cand sportivii nostri s-au intors cu mana goala de la Tokyo. Astfel, medalia obtinuta de Larisa Iordache este prima mondiala obtinuta de Romania din 2010 incoace. Atunci, la Rotterdam, Romania obtinea un aur prin Ana Porgras si un argint prin Diana Chelaru.

author avatar
Cristi Ionita
484 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger