AcasăSPORTRomania da ora exacta in handbalul feminin

Romania da ora exacta in handbalul feminin

Bucurie fara margini in randul fetelor dupa victoria cu Brazilia

Victorie istorica pentru Romania la Campionatul Mondial, din Danemarca. Fetele noastre au eliminat Brazilia, in „optimi”, si vor juca maine pentru un loc in semifinale cu echipa tarii gazda.

Bucurie fara margini in randul fetelor dupa victoria cu Brazilia

Detinatoare a titlului, Brazilia a pierdut fara drept de apel (scor 22-25) in fata unei generatii de romance aflate poate la ultimul turneu major din cariera. Ultimele trei meciuri din grupa au insemnat lectii de handbal primite de echipa suedezului Tomas Ryde, 18-26 cu Spania, 22-26 cu Norvegia si 27-30 cu Rusia. Fara mari sperante pentru partida cu sud-americancele, Nechita, Bradeanu si celelalte fete au scris istorie la Kolding, provocand prima mare surpriza a Campionatului Mondial.
Romania a condus jocul de la un capat la altul, reusind sa mentina un ritm fara caderile cu care ne-a obisnuit in partidele precedente. Dupa golul de 1-0 reusit de Neagu, Brazilia a punctat de doua ori la rand (1-2), dar apoi au urmat doua goluri ale echipei noastre (3-2), care nu a mai fost condusa pana la finalul intalnirii! Romania s-a desprins mai intai la 5-3, apoi avantajul a crescut la 9-6 si 11-7, pentru ca la pauza diferenta sa fie de cinci goluri (13-8), cu un gol marcat de Neagu in ultima secunda. La reluare, Brazilia a inceput cursa de urmarire si s-a apropiat la doua goluri, 15-13. Romania a rezistat presiunii si s-a distantat din nou la cinci goluri (20-15), dupa trei reusite consecutive. Finalul a fost de infarct: Brazilia a marcat patru goluri la rand (20-19, min.51), dar „dubla” Adei Nechita a adus linistea (22-19) in tabara noastra. Campioanele en-titre n-au renuntat si inca o data s-au apropiat la un gol (22-21, min.58), insa Buceschi a scos o aruncare de la 7 metri, Bradeanu a transformat, iar apoi, imediat, excelenta Ada Nechita a inchis conturile. Romania a castigat cu 25-22 si, pe langa calificarea in „sferturi”, a obtinut si biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Tomas Ryde: „Paula Ungureanu a fost extraordinara”

Antrenorul Tomas Ryde a declarat ca extraordinara pregatire defensiva a facut posibila eliminarea campioanei Brazilia: „Foarte multe lucruri le-am pus cap la cap din meciurile dinainte, cand ne-am pregatit foarte bine si a fost si foarte mult antrenament mental si psihologic. Am avut un final de meci cu apararea foarte buna, Paula Ungureanu a fost extraordinara, Geiger si-a imbunatatit jocul mult. Urmeaza Danemarca,va fi o noua provocare si va fi foarte frumos. Vom lua totul pas cu pas”.
La randul ei, portarul Paula Ungureanu, care a fost declarata jucatoarea meciului, a spus ca Romania s-a impus printr-o ambitie nemaiintalnita: „Ambitia a fost in plus astazi, ne-am dorit mult victoria si ii multumim lui Dumnezeu ca am obtinut-o. Am fost foarte motivate. Am alaturi de mine familia, dar avem si fanii acestia minunati, carora le multumim din inima”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger