AcasăSPORTRomania are un vicecampion mondial de schi

Romania are un vicecampion mondial de schi

Paul Pepene a devenit duminica, la Bad Peterstal (Germania), vicecampion mondial la schi role, dupa ce a incheiat pe locul al doilea proba de 11 kilometri panta.

Sportivul nostru de 25 de ani, legitimat la Dinamo Bucuresti, a incheiat cursa in 35 de minute, 39 de secunde si 4 zecimi, fiind departe de noul campion mondial, italianul Sergio Bonaldi. „Macaronarul”, profitand de plusul de experienta avut, este cu 10 ani mai in varsta decat Paul Pepene, a accelerat in momentele decisive ale cursei si a incheiat competitia cu un avans de peste noua secunde fata de sportivul nostru.

Paul Pepene, specialist in schi fond si schi role, a fost campion mondial de tineret in 2010, el bifand in acelasi an si un loc 29 la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver. De altfel, Paul Pepene spera sa-si imbunatateasca rezultatul la Jocurile Olimpice de iarna de la Sochi, din februarie anul viitor.

Tot duminica, la Bad Peterstal (Germania), juniorul Daniel Pripici, de la CSS Sinaia, a terminat pe locul 4 proba de schi role 11 kilometri panta dedicata sportivilor nascuti dupa 1 ianuarie 1993. Pripici a ratat de putin podiumul, fiind depasit de sportivi mai experimentai.

sursa foto:

author avatar
Cristi Ionita
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger