AcasăSPORTRomania a castigat Campionatul Mondial de handbal

Romania a castigat Campionatul Mondial de handbal

Nationala feminina de handbal a Romaniei a castigat, duminica seara, Campionatul Mondial de junioare din Macedonia, dupa ce s-a impus de o maniera categorica, scor 32-21, in finala cu puternica formatie a Germaniei.

Formatia noastra era cotata cu prima sansa in finala cu Germania, dar staff-ul tehnic se temea de dorinta de revansa a nemtoaicelor in conditiile in care Romania se impusese greu in grupe, 27-25.

Mai mult, Germania a produs marea surpriza a competitiei in semifinale, cand a trecut, cu 26-24, de Danemarca.

Cu toate acestea, „tricolorele” au avut o evolutie senzationala in finala de la Ohrid si au reusit sa se impuna de o maniera categorica.

Romania a controlat jocul de la un capat la celalalt distandu-te rapid la 10-3 inainte de a intra la vestiare cu un avantaj de opt goluri, 15-7. Spectacolul oferit de echipa noastra a continuat si dupa pauza, cand golurile au curs unul dupa celalalt in poarta nefericitelor nemtoaice.

Echipa Romaniei s-a remarcat in special prin pofta de joc aratata de elevele antrenorilor Aurelian Rosca si Gavril Kozma, dar si prin naturaletea cu care jucatoarele noastre se miscau pe teren.

Cea mai buna jucatoare a meciului a fost Bianca Bazaliu, insa adevarate minuni au facut si cei doi portari folositi, Madalina Ion si Ioana Rosca.

De remarcat ca Romania a incheiat en fanfare un turneu final pe care „tricolorele” l-au controlat in mare masura. Echipa noastra a reusit sapte victorii si un egal, doar Danemarca, in ultimul meci din grupe, reusind sa scape neinvinsa, 30-30.

In rest, Romania a facut instructie cu aproape orice adversar, 34-20 cu Argentina, 42-22 cu Uzbekistan, 37-23 cu Macedonia, 36-22 in sfertul cu Olanda sau 32-21 in finala cu Germania fiind doar cateva dintre succesele obtinute de „tricolore”.

author avatar
Cristi Ionita
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger