AcasăSPORTRomancele nu iubesc Beijingul

Romancele nu iubesc Beijingul

Niculescu si Begu, obosite dupa atatea meciuri disputate in China

Asteptat cu mare interes in Romania, puternicul turneu de la Beijing s-a dovedit a fi un fiasco total pentru cele trei reprezentante ale noastre.

Niculescu si Begu, obosite dupa atatea meciuri disputate in China

Openul Chinei este ultimul mare turneu al anului la care pot participa toate jucatoarele profesioniste. Fara Serena Williams, retrasa temporar din activitate, si Maria Sarapova (accidentata), Simona Halep a fost creditata cu prima sansa la victorie. Numai ca oboseala acumulata de constanteanca in urma ultimelor meciuri jucate (extraordinar sezon pe hard in SUA, apoi deplasari lungi la Gunagzhou si Wuhan) si-a spus cuvantul, iar problemele medicale au inceput sa apara. De frica sa nu rateze Turneul Campioanelor (va fi cap de serie numarul 1), programat la finalul acestei luni, in Singapore, Halep a ales sa abandoneze in chiar partida de debut la Beijing, cu Lara Aruabarrena. S-a retras dupa 49 de minute de joc, acuzand dureri la piciorul stang.
Celelalte doua reprezentante ale Romaniei n-au fost nici ele capabile sa treaca de turul 1. Monica Niculescu a pierdut fara drept de apel la Samantha Stosur, scor 3-6, 2-6, o partida care a durat numai 63 de minute. Si Irina Begu a fost invinsa categoric de Mirjana Lucic Baroni, cu toate ca a reusit sa-I „fure” croatei un set. Baroni s-a impus dupa aproape doua ceasuri in trei seturi, 6-1, 3-6, 6-3.

La baieti, avem sanse sa luam titlul

Ceva mai multe sanse pe tabloul masculin, acolo unde Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat in sferturile de finala ale probei de dublu. Tecau si partenerul sau (favoriti numarul 1) au trecut de perechea americana Eric Butorac/ Scott Lipski (3-6, 6-3, 10-4). Pentru acest succes, cei doi au primit un cec in valoare de 19.890 de dolari si 90 de puncte in clasamentul ATP. In sferturi, Tecau si Rojer vor juca impotriva castigatorilor din meciul Pablo Cuevas/ Viktor Troicki – Rohan Bopanna/ John Isner.

„Simona are o tendinita, dar va juca la Turneul Campioanelor”

Unul dintre cei mai apreciati medici ortopezi din Romania, doctorul Ionut Codorean este convins ca Simona Halep (foto) va fi 100% pregatita sa joace la Turneul Campioanelor. Ani de zile angajat al clubului Steaua, Codorean afirma ca abandonul Simonei la Beijing a reprezentat cea mai buna decizie pe care o putea lua Halep: „Probabil ca si-a stabilit bine prioritatile si, la recomandarea medicilor, face aceasta pauza tocmai ca sa poata juca la turneul la care doreste sa participe. Cel mai probabil, este vorba despre o tendinita care are nevoie de repaus. A facut bine ca s-a retras, are timp sa se refaca. Problemele serioase apar tocmai atunci cand ignori durerea si continui, caz in care absenta poate sa se intinda pe luni de zile. Daca a facut pauza, are sanse mari sa participe la Turneul Campionilor”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger