AcasăSPORTRivalii Digi si Dolce transmit impreuna Liga Campionilor!

Rivalii Digi si Dolce transmit impreuna Liga Campionilor!

Incepand cu sezonul 2012-2013, cea mai importanta competitie intercluburi de fotbal din Europa se va vedea, in direct si in exclusivitate, pe canalele de sport ale celor doua mari companii de cablu.

Liga Campionilor, cel mai dorit trofeu de catre marii fotbalisti ai planetei

UEFA a anuntat, ieri, ca licitatia organizata pentru drepturile tv ale meciurilor din Liga Campionilor (perioada 2012 – 2015) a fost castigata de un consortiu alcatuit din „RCS&RDS” si „Romtelecom”: „Fiecare trust va transmite in direct cate trei partide, precum si programele de avanpremiera aferente. De asemenea, pachetul achizitionat le permite sa difuzeze jocurile din UCL si pe Internet, si pe platformele de telefonie mobila”. In urma cu o luna (8 martie), sub titlul „Troc pe Liga Campionilor intre Digi si Dolce”, cotidianul „National” facea publica informatia legata de parteneriatul dintre „RCS&RDS” si „Romtelecom”, care prevedea ca niciuna dintre aceste societati sa nu pluseze peste cealalta la licitatia pentru drepturile tv ale Ligii Campionilor.

Materialul publicat de "National" pe 8 martie, prin care anunta alianta dintre DigiSport si DolceSport

Ieri, reprezentanti ai „DolceSport” au explicat motivul pentru care s-a recurs la o alianta cu rivalii de la „DigiSport”: „In primul rand, vorbim despre optimizare de costuri, avand in vedere ca operam pe o piata cu o competitie foarte ridicata si un nivel al venitului mediu per utilizator foarte scazut. Apoi, consideram ca este in beneficiul mai multor clienti sa aiba acces la acest produs TV de supercalitate (…). In functie de interesul clientilor nostri, este posibil sa mai avem astfel de participari comune cu «RCS&RDS»”.

Pret marit la abonamente?

Este posibil ca atat  „RCS&RDS”, cat si „Romtelecom” sa incerce o optimizare a costurilor cu achizitionarea drepturilor tv pentru Liga Campionilor prin marirea preturilor la abonamentele de baza. In prezent, cel mai ieftin pachet la „DigiTV” (cel de baza) costa 25 RON, in timp ce la „DolceTV” este 35 de RON.

Monopol pe transmisiunile sportive

O data cu Liga Campionilor, „DigiSport” si „DolceSport” vor controla aproape intreaga piata a transmisiunilor sportive din Romania. La momentul actual, postul companiei „RCS&RDS” are exclusivitate pe campionatele Italiei, Angliei, Spaniei si Frantei, la care se adauga, bineinteles, Liga 1 romana! Plus turnee de tenis, Formula 1, campionatul mondial de motociclism si Euroliga de baschet. De partea cealalta, „Romtelecom” propune meciuri din Portugalia, Ucraina, dar si campionatul de baschet nord-american (NBA).

TVR ramane in carti cu un meci pe etapa

Chiar daca nu a participat la licitatie, TVR este beneficiara a sistemului  (free to air) gandit de UEFA: o televiziune cu acoperire nationala trebuie sa transmita cate un meci pe fiecare etapa! Astfel, postului public ii revine optiune 1 din fiecare zi de marti in care vor fi partide in Liga Campionilor. Mai mult, TVR va avea dreptul sa transmita si finala competitiei!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger