AcasăSPORTRing Magazine: "Bute, un artist al boxului"

Ring Magazine: „Bute, un artist al boxului”

Victoria cu Miranda, din aprilie 2010, a fost una dintre cele mai spectaculoase obtinute de Bute

Specialistii de la „Ring Magazine”, revista despre care se spune ca este “o adevarata biblie a boxului”, au realizat un top al celor mai spectaculosi boxeri din lume, iar campionul IBF de la supermijlocie le-a luat fata rivalilor sai in aceasta ierarhie.

Victoria cu Miranda, din aprilie 2010, a fost una dintre cele mai spectaculoase obtinute de Bute

Despre campionul galatean se spune ca “este un artist al boxului si are unele dintre cele mai dure lovituri la corp din industrie”. Bute s-a remarcat gratie eficientei spectaculoase – are 24 de victorii obtinute prin knock-out din 30 de succese – si este considerat unul dintre putinii boxeri care ar avea puterea sa faca knock-out orice adversar, mai ales in urma unui upper-cut de zile mari. Cum are de asteptat, clasamentul celor mai spectaculosi boxeri ai momentului este dominat de sportivi proveniti de la categorii inferioare. Lider este filipinezul Nonito Donaire, campionul WBO de la categoria cocos (55,338 kilograme). Donaire (30 de ani) are 28 de victorii din 29 de meciuri sustinute la profesionisti, iar 18 dintre victorii au fost obtinute prin knock-out. 13 dintre cele 18 meciuri castigate prin knock-out s-au incheiat cel mult dupa repriza a patra, Donaire fiind recunoscut pentru stilul sau “ori la bal, ori la spital”. Vladimir Klitschko, campionul mondial al greilor in patru versiuni diferite (WBA, IBF, WBO si IBO) ocupa locul cinci in topul celor de la Ring Magazine, in timp ce nume precum Vitali Klitschko, Floyd Mayweather, Andre Ward sau Carl Froch nu apar nici macar la capitolul “mentiuni onorabile” unde totusi se regasesc Manny Pacquiao sau Arthur Abraham, fostul participant de la SuperSix.

Multumit de pregatirile din Florida

Bute se antreneaza cinci ore pe zi in State

Aflat la finalul primei saptamani de pregatiri din Florida, Lucian Bute s-a declarat multumit de nivelul atins. Campionul IBF de la supermijlocie spune ca pregatirile decurg conform graficului si ca este increzator ca staff-ul sau a realizat un plan potrivit pentru ca el sa se prezinte in forma maxima la meciul cu Carl Froch de pe 26 mai, de la Nottingham. Partida va fi a 31-a sustinuta de Bute la profesionisti si a zecea in care boxerul roman isi pune in joc centura de campion.

“Regele” Abraham si Pavlik pariaza pe roman

Pavlik (stanga) si Abraham viseaza la centura lui Bute

“Regele” Arthur Abraham si americanul Kelly Pavlik, doi dintre cei mai cunoscuti boxeri de la categoria supermijlocie, au anuntat ca pariaza pe victoria lui Lucian Bute in meciul cu Carl Froch, de la Nottingham. Totusi, Abraham, fost participant in celebrul turneu SuperSix, a precizat ca, din punctul lui de vedere, americanul Andre Ward ramane cel mai bun luptator de la aceasta categorie. Abraham si-a pastrat centura de campion european al versiunii WBO, dupa ce l-a invins sambata, la decizie, pe polonezul Piotr Wilczewski. Revenit dupa aproape 11 luni in ring, Pavlik l-a facut knock-out, in repriza a doua, pe Aaron Jaco si a anuntat ca este dispus sa-si masoare fortele cu Bute, dupa ce romanul il va pune la respect pe Froch.

author avatar
Cristi Ionita
251 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger