AcasăSPORTRezultatele din America de Sud obliga Olanda sa bata in Turcia

Rezultatele din America de Sud obliga Olanda sa bata in Turcia

Olandezii sunt decisi sa faca un meci mare si la Istanbul, dupa recitalul dat cu Ungaria

Inaintea meciului de la Bucuresti cu Estonia, ultimul din preliminarii, echipa nationala a Romaniei este conectata mai degraba la ce se va intampla maine seara pe „Sukru Saracoglu”, din Istanbul, la partida Turcia – Olanda.

Olandezii sunt decisi sa faca un meci mare si la Istanbul, dupa recitalul dat cu Ungaria

Culmea, ajunse la final, calificarile pentru Cupa Mondiala inca mai produc emotie in grupa Romaniei, acolo unde pana si Olanda – deja castigatoare – mai are pentru ce lupta! Este vorba despre statutul de cap de serie la tragerea la sorti din luna decembrie, pe care-l va obtine doar daca invinge maine seara in deplasarea de la Istanbul. S-a ajuns in aceasta situatie deoarece Uruguay (0-1 cu Ecuador) si Columbia (3-3 cu Chile) s-au „impiedicat”, vineri, in preliminariile sud-americane. Cele doua reprezentative sunt adversarele directe ale Olandei la ocuparea pozitiei a 8-a in clasamentul FIFA, cel care asigura statutul de cap de serie la mult-asteptata tragere la sorti pentru turneul final brazilian. Cu trei puncte pe terenul „otomanilor”, olandezii si-ar indeplini obiectivul in proportie de 99%.

Pentru Cupa Mondiala de anul viitor, Brazilia este cap de serie din oficiu, iar alte cinci reprezentative sunt sigure de acest statut: Spania, Argentina, Germania, Italia si Belgia. Batalia pentru ultimele doua locuri se da intre Columbia (momentan, pe 7 in clasamentul FIFA), Uruguay (locul 8) si Olanda (locul 9). Victoria batavilor la Istanbul trimite Romania la barajul de luna viitoare (15, respectiv 19 noiembrie), firesc, in eventualitatea in care „tricolorii” trec si ei de ultimul hop, Estonia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger