AcasăSPORTRevansa Bute - Froch, pusa in pericol de IBF

Revansa Bute – Froch, pusa in pericol de IBF

Bute vrea sa razbune infrangerea suferita in fata lui Froch, la Nottingham

Mult asteptatul rematch dintre Lucian Bute si Carl Froch este in pericol sa nu mai aiba loc, IBF impunandu-l pe canadianul Adonis Stevenson ca challenger obligatoriu la centura britanicului de campion mondial la categoria supermijlocie.

Bute vrea sa razbune infrangerea suferita in fata lui Froch, la Nottingham

Lucian Bute si Carl Froch planuiau sa se infrunte din nou anul viitor, la Montreal, dupa ce britanicul s-a impus clar pe teren propriu, prin knock-out in repriza a cincea. Aproape toate detaliile fusesera puse la punct pentru un meci disputat pe 16 sau 23 martie, insa de curand IBF si-a bagat coada in planurile celor doi pugilisti.

Stevenson viseaza la centura de campion mondial

Forul respectiv il vrea pe Adonis Stevenson challenger obligatoriu la centura detinuta in acest moment de Froch, dupa ce canadianul l-a invins, prin knock-out in repriza a 12-a, pe americanul Donovan George intr-un meci disputat pe 12 octombrie in Bell Center din Montreal. Concret, dupa ce a devenit noul campion mondial de la categoria supermijlocie pe 26 mai, cand l-a invins pe Bute, Froch avea la dispozitie noua luni pentru a accepta un meci disputat impotriva unui challenger obligatoriu. In aceasta categorie nu intra americanul Yusaf Mack, cel pe care Froch il va intalni pe 17 noiembrie, la Nottingham, astfel ca, primul meci disputat de britanic in 2013 ar trebui sa fie impotriva unui challenger obligatoriu, respectiv impotriva lui Stevenson.

Exista posibilitatea ca IBF sa faca o derogare si sa permita disputarea meciului Bute – Froch, cu conditia ca invingatorul sa-l infrunte, in meciul imediat urmator, pe challenger-ul canadian. In cazul in care acest lucru nu se va intampla, IBF il va deposeda de centura pe campion si va decide vacantarea acesteia, pentru ea urmand sa se bata Stevenson si un alt boxer in afara de Bute si Froch. Exista insa si posibilitatea ca IBF sa nu accepte intelegerea avuta de Bute si Froch si sa-l oblige pe britanic sa renunte din start la centura in cazul in care nu se bate cu Stevenson in primul meci din 2013. In aceasta situatie, revansa dintre Bute si Froch se va disputa fara o centura de campion mondial pe masa, ceea ce ar taia din elanul fanilor care abia asteapta rematch-ul dintre cei doi pugilisti.

Cert este ca abia pe 26 decembrie IBF va stabili concret daca-l impune pe Stevenson din start sau daca va propune ca boxerul canadian sa-l infrunte pe invingatorul dintre Bute si Froch. Pana atunci, pugilistul nostru va debuta la categoria semigrea, el urmand sa-l intalneasca pe rusul Denis Grachev pe 3 noiembrie, la Montreal.

author avatar
Cristi Ionita
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger