Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Sport » Reusita impresionanta pentru alpinistul Colibasanu: a cucerit Everestul fara oxigen suplimentar sau serpasi!

Reusita impresionanta pentru alpinistul Colibasanu: a cucerit Everestul fara oxigen suplimentar sau serpasi!

Autor:

Performanta fara precedent pentru un alpinist roman si, totodata, o reusita greu de atins pentru pasionatii acestei ramuri sportive din intreaga lume.

 

18447072 1223974837711472 6531122021931644462 n horia 667x500 Reusita impresionanta pentru alpinistul Colibasanu: a cucerit Everestul fara oxigen suplimentar sau serpasi!Horia Colibasanu a ajuns pe cel mai inalt varf din lume, insa nu oricum, ci fara oxigen suplimentar si fara vreo sustinere din partea serpasilor. Pe scurt, timisoreanul a atins 8.848 de metri doar cu propriile-i forte si cu o ambitie uriasa de a-si trece numele in istoria alpinismului mondial. Romanul si-a vazut visul implinit dupa un drum de 12 ore, din cate se pprecizeaza pe pagina sa personala de Facebook, unde e citata si o prima impresie din directia lui Horia Colibasanu: “a fost oribil de greu si foarte, foarte frig”.

Experienta prin care a trecut romanul este, asadar, una pe care putini alpinisti se incumeta sa o treaca, avand in vedere riscul, dar si gradul de consum – la nivel de resurse ale organismului – pe care il implica.

sursa foto: Facebook/Horia Colibasanu    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!