AcasăSPORTRegele musca

Regele musca

Olteanu a anuntat ca victoria cu Sarritzu este pentru familia sa

Pugilistul roman Silviu Olteanu (34 ani) si-a aparat, sambata seara, centura de campion european la categoria musca, in versiunea EBU, dupa ce l-a invins, la decizie, pe italianul Andrea Sarritzu intr-un meci disputat chiar pe terenul acestuia la Sardegna (Italia).

Olteanu a anuntat ca victoria cu Sarritzu este pentru familia sa

Este pentru a doua oara la rand cand boxerul roman isi apara centura, Silviu Olteanu reusind sa-l invinga anul acesta si pe Giuseppe Lagana, prin knock-out in repriza, intr-un meci disputat pe 25 mai la Montefiascone (Italia). Spre deosebire de acea partida, disputa cu Sarritzu a fost mult mai dificila, Silviu fiind pus in dificultate de cateva ori pe finalul meciului.

Totusi, inceputul fulminant i-a asigurat victoria, Olteanu fiind preferat drept invingator de doi dintre cei trei arbitrii-judecatori (Mark Green i-a dat victoria cu 115-114, iar Andre Pasquier cu 115-113), in timp ce Richard Davies a vazut meci egal (114-114). A fost a 14-a victorie obtinuta de Silviu Olteanu la profesionisti, din 21 de meciuri disputate, romanul propunandu-si sa atace, anul viitor, un nou titlu mondial. In decembrie 2010, la Saitama, romanul s-a batut cu japonezul Daiki Kameda pentru centura mondiala WBA, pugilistul gazda impunandu-se dupa o decizie demna de „cascadorii rasului”. Portoricanul Jose Roberto Torres si americanul Levi Martinez l-au dat invingatori pe Kameda cu decizii la limita (115-113, respectiv 115-112), in timp ce portoricanul Roberto Ramirez l-a dat invingator pe Silviu Olteanu cu o decizie categorica, 118-110, prea putin insa pentru ca romanului sa-i fie atribuita si victoria.

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger