AcasăSPORTRegele Belgiei si presedintele Frantei, suporteri la semifinala de la Sankt Petersburg

Regele Belgiei si presedintele Frantei, suporteri la semifinala de la Sankt Petersburg

Rivalitate istorica intre cele doua selectionate

Regele Philippe, se va deplasa in Rusia, alaturi de regina Mathilde, pentru a asista la prima semifinala a Cupei Mondiale de fotbal, in timp ce  presedintele Emmanuel Macron, va fi prezent la randul sau in tribuna oficiala pentru a-si sustine nationala in duelul cu  vecinii belgieni.

Rivalitate istorica intre cele doua selectionate

”Daca nu suntem campioni mondiali nici de data aceasta, atunci nu se va mai intampla niciodata”, a declarat Jean-Marie Pfaff, legendarul portar al nationalei de fotbal a Belgiei, inaintea semifinalei cu Franta. „Franta va fi un adversar redutabil in semifinala, dar cred ca belgienii si englezii se vor intalni in finala si noi vom castiga, mai spune Pfaff. Desi casele de pariuri mizeaza pe Franta, pe stadionul din Sankt Petersburg vom asista la un meci al orgoliilor intre cele doua selectionate, ”Diavolii rosii” conduc in partidele  directe cu ”Les Bleus”, iar nationala antrenata de Roberto Martinez este neinvinsa dupa 23 de meciuri. Pe de alta parte, Franta va juca a sasea semifinala de Cupa Mondiala, a jucat de doua ori finala, in 1998 si 2008, cucerind titlul acum 20 de ani pe teren propriu. Chiar daca elevii lui Didier Deschamps nu au stralucit in faza grupelor , s-au revansat in optimi (4-3 cu Argentina) si sferturi (2-0 cu Uruguay). Partida Franta-Belgia va fi arbitrata de uruguayanul Andres Cunha, care va fi ajutat la cele doua linii de compatriotii sai Nicolas Taran si Mauricio Espinosa, in timp ce mexicanul Cesar Ramos va fi cel de-al patrulea oficial.

Papa Francisc: “Va fi data viitoare”

Suveranul Pontif i-a consolat pe brazilienii prezenti la slujba din Piata Sfantu Petru de la Vatican, dupa ce “Selecao” a fost eliminata de la Cupa Mondiala. „Vad steaguri braziliene. Ii salut pe toti brazilienii si ii incurajez, va fi data viitoare”, a transmis Papa Francisc, cunoscut ca  un mare pasionat de fotbal. Brazilia a fost ultima echipa sud-americana care a parasit Cupa Mondiala din Rusia, dupa ce a fost invinsa in sferturile de finala de Belgia (2-1).

author avatar
Andrei Coman
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger