AcasăSPORTRecordurile lui Guardiola si Ferguson. Plus, predictia lui Iker!

Recordurile lui Guardiola si Ferguson. Plus, predictia lui Iker!

josep-guardiola-alex-ferguson-barcelona-mancheste-united-finala-wembley-londra-foto-lastampa.it

Va fi o finala de vis! FC Barcelona si Manchester United se intalnesc, sambata, pe Wembley, in ultimul act din Liga Campionilor. Este un meci al recordurilor pentru cei doi antrenori: Josep Guardiola (40 de ani) si Alex Ferguson (69 de ani)!

josep-guardiola-alex-ferguson-barcelona-mancheste-united-finala-wembley-londra-foto-lastampa.itSezonul acesta, Sir Alex a devenit cel mai longeviv antrenor din Anglia, dupa ce a depasit recordul lui Sir Matt Busby. In noiembrie, va aniversa un sfert de secol pe banca lui United! Dincolo, Guardiola e un produs 100% al Barcelonei, club de care a fost legat, pana acum, 23 de ani. Iar la primul sezon ca antrenor al catalanilor a castigat toate cele sase trofee puse in joc, performanta pe care n-a mai reusit-o nimeni! Printre ele si Liga Campionilor, furata de sub nasul lui Ferguson in 2009.

Cine va castiga Liga va intra din nou in istorie!

La cateva zile dupa ce Manchester United a devenit cea mai titrata echipa din Anglia, cu 19 titluri, unul peste Liverpool, Sir Alex, care a castigat Liga Campionilor in 1999 si 2008, vrea sa le mai dea o lovitura marilor rivali. Sa egaleze recordul lui Bob Paisley, legenda „cormoranilor”, considerat cel mai mare antrenor al lui Liverpool. Singurul care are in palmares trei Cupe ale Campionilor (1977, 1978, 1981).

De cealalta parte, Guardiola poate deveni cel mai tanar tehnician cu doua Ligi in palmares. Daca Ferguson e pe locul secund la categoria „veterani”, dupa Raymond Goethals, care a luat Liga in 1993 cu Marseille, la 71 de ani si 231 de zile, Pep poate fi lider la categoria opusa. Onoarea o detine acum Luis Carniglia. In 1959, la 42 de ani, argentinianul castiga a doua Cupa a Campionilor consecutiva, in cele doua sezoane pe care le-a petrecut pe banca Realului.

Iker a ales pe Manchester United

caracatita-iker-barcelona-manchester-united-finala-wembley-foto-prosport.roUrmasul caracatitei Paul, cefalopodul Iker a ales castigatoarea Ligii. Iker a fost pus sa aleaga dintre doua conserve de sardine pe care erau lipite emblemele celor doua finaliste. El a ales-o pe cea a lui Manchester United, informeaza prosport.ro. Caracatita nu are insa procentaj de suta la suta! A ghicit egalul din campionat dintre Real madrid si Barcelona si victoria madrilenilor din Cupa Spaniei, insa a gresit la dubla din Liga Campionilor.

Finala de la Londra dintre FC Barcelona si Manchester United va fi transmisa in direct de TVR 1, sambata, 28 mai 2011, de la ora 21.45.

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger