AcasăSPORTReal Madrid a facut aceeasi greseala precum FC Barcelona: SANTIAGO BERNABLEGI!

Real Madrid a facut aceeasi greseala precum FC Barcelona: SANTIAGO BERNABLEGI!

Jucatorii Realului au implorat Divinitatea la loviturile de la 11 metri

ntr-adevar, fotbalul este un sport pe care intotdeauna il castiga nemtii! La Munchen, pe 19 mai, ar fi fost nefiresc ca finala Ligii Campionilor sa se dispute fara mandria Germaniei pe teren.

Jucatorii Realului au implorat Divinitatea la loviturile de la 11 metri

Michel Platini n-a indicat o finala FC Barcelona – Real Madrid, dar a dat de inteles ca si-ar dori aceste echipe in ultimul act. Doleanta presedintelui UEFA n-au produs nicio emotie outsiderelor Chelsea Londra, respectiv Bayern Munchen, din contra, reactia lor s-a vazut in cele doua manse. Miercuri seara, pe un „Santiago Bernabeu” care deja clocotea in urma eliminarii dusmanilor catalani, Realul si-a dat singura cu stangul in dreptul, pierzand sansa unui voiaj de lux la Munchen, asta desi a avut 2-0 inca din minutul 14, dubla Cristiano Ronaldo. Nemtii au revenit printr-un penalty-ul transformat pana in pauza de Robben, apoi i-au facut praf sperantele lui Jose Mourinho de a cuceri un nou trofeu: portughezul visa sa fie antrenorul care aduce in vitrina Realului cea de-a 10-a Cupa a Campionilor, dar si primul tehnician din lume care cucereste trofeul cu trei echipe diferite. In alta ordine de idei, merita subliniat ca portughezul nu a pregatit echipa si pentru eventualele lovituri de la 11 metri. La conferinta de presa de marti seara, intrebat fiind de jurnalisti daca are pregatita lista cu jucatorii care vor executa penalty-urile, tehnicianul Realului si-a aratat trufia: „Nu avem nevoie de asa ceva. Vom obtine calificarea mai devreme de minutul 120”.

Sapte suspendati pe 19 mai

Niciodata n-a mai existat o finala de Liga Campionilor cu atat de multi fotbalisti importanti absenti de pe teren. Dupa dubla cu Barcelona, Chelsea Londra i-a pierdut pe John Terry, Branislav Ivanovic, Raul Meireles si Ramires; de partea cealalta, Bayern va juca la Munchen fara Alaba, Gustavo si Badstuber. Altfel, editia 2011- 2012 a Ligii Campionilor propune o finala intre doua formatii care n-au castigat titlul in competitiile nationale si nici in acest sezon nu o vor face. Atat Bayern, cat si Chelsea nu sunt campioane in Germania, respectiv Anglia. De altfel, in semifinale, FC Barcelona era singura aureolata pe plan-intern.

Mourinho ataca pe toata lumea, dar anunta ca ramane

Mourinho a terminat meciul cu Bayern in genunchi

Extrem de nervos la conferinta de presa, Jose Mourinho s-a lansat intr-un atac furibund la adresa conducerii Federatiei Spaniole, acuzandu-l pe Angel Maria Villar ca nu vrea binele clubului Real Madrid: „Presupun ca, acum, pseudomadrilenii sunt fericiti. In Italia am reusit sa schimb programul competitional, insa vad ca aici nu sunt respectat; Bayern a avut liber in acest sfarsit de saptamana, pe cand noi am avut un joc extrem de important (n.n. – derbyul cu Barcelona)”. Nici sefii Realului n-au scapat: „Semifinala care ma doare cel mai tare si despre care nu vreau sa vorbesc este, totusi, cea de anul trecut, cu Barcelona. Daca cineva trebuie sa spuna ceva despre acest subiect, sa o faca cei din conducerea lui Real Madrid”. In alta ordine de idei, Jose Mourinho s-a grabit sa anunte ca nu pleaca de la Madrid in vara, asa cum s-a tot speculat in presa engleza: „Raman la Real!”.

Revansa lui Heynckes

Jupp Heynckes, alaturi de Jerome Boateng si de presedintele Uli Hoeness

In 1998, dupa o pauza de 32 de ani, Real Madrid cucerea Liga Campionilor cu Jupp Heynckes pe banca. Finala impotriva italienilor de la Juventus Torino (1-0, gol Mijatovic) avea sa fie ultimul joc al neamtului la carma madrilenilor. „Nu esti compatibil cu noul nostru proiect”, i s-a transmis in momentul inlocuirii cu olandezul Guus Hiddink.

Inteligentii de la „Marca”

Jurnalistii de la "Marca" au scris ca Ronaldo nu rateaza penaltyuri

In ziua partidei cu Bayern, prima pagina a cotidianul „Marca” il infatisa pe Messi cu ochii in lacrimi dupa ce ratase un penalty in semifinala cu Chelsea. In fata starului argentinan, poza lui Cristiano Ronaldo bucurandu-se dupa un gol, iar intre cei doi un titlu mare pus de jurnalisti, mesaj pentru CR7: „Tu nu ratezi!”. Intr-adevar, portughezul a deschis scorul din lovitura de la 11 metri, in minutul 6, dar s-a facut de ras la penaltyuri, irosind prima lovitura a Realului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger