AcasăSPORTRazboi total in Liga 1: Dragomir vrea Rapidu-n "A", Becali il cere...

Razboi total in Liga 1: Dragomir vrea Rapidu-n „A”, Becali il cere retrogradat!

Neacordarea licentei pentru Rapid, Universitatea Cluj si CS Severin arunca in aer Liga 1. Simtind ca pot sa profite in primul rand de pe urma retrogradarii giulestenilor, fruntasele la zi ale campionatului cer respectarea legii, „chiar daca sunt nume mari implicate in scandalul asta”.

Dumitru Dragomir si Gigi Becali se cearta pe tema retrogradarii Rapidului

Declaratia de mai sus ii apartine lui Marin Condescu, presedintele clubului Pandurii Tg.Jiu. Liderul de sindicat din bazinul minier Oltenia este primul conducator de club din Liga 1 care cere public retrogradarea gruparilor Rapid, „U” Cluj si CS Severin. Firesc, totul sub pretextul respectarii legii. „Liga si Federatia nu au cum sa salveze aceste echipe. Tot ce se va hotari la Adunarea Generala a FRF se va aplica din sezonul viitor. Oricum, nu este corect sa se intample altfel, chiar daca sunt nume de traditie implicate in scandalul licentierii. Unii fac eforturi sa isi plateasca datoriile, asa ca legea nu trebuie sa se aplice diferit”, a completat Condescu. Luni, in mass-media a circulat zvonul ca in spatele „latraului” din Targu Jiu ar fi, de fapt, miliardarii Gigi Becali si Ioan Niculae. Steaua, dar mai ales Astra Giurgiu si Pandurii n-ar avea decat de castigat de pe urma retrogradarii Rapidului, oricand un pericol la noul pol de putere creat in Liga 1.

Cererea Stelei: campionat cu 14 echipe si sistem play-off

Desi public n-au cerut executarea rapidistilor, conducatorii Stelei actioneaza pe ascuns in aceasta directie. Astfel, sub semnatura patronului Gigi Becali, gruparea din Ghencea a trimis Federatiei Romane de Fotbal o solicitare legata de modificarea sistemului competitional in Liga 1. „Da, este adevarat, am facut o astfel de cerere la FRF. Vrem sa existe play-off, cu 14 cluburi in campionat”, a dezvaluit latifundiarul din Pipera, ale carui planuri includ si obtinerea unui loc in „B”, „ca sa inscriem acolo formatia a doua a Stelei”.

Solutia lui „Corleone” este morala, dar ilegala

Aflat intre ciocanul RCS-ului si nicovala prieteniilor din Liga 1, presedintele LPF mai c-ar scapa de la retrogradare cluburile cu traditie Rapid si „U” Cluj, daca ar fi numai dupa el. Ieri, Dumitru Dragomir a gasit o solutie mai degraba morala, decat legala: „Teoretic, ar fi doua posibilitati si anume ori instantele de la noi opresc orice fel de initiativa sportiva, legala sau nelegala, ori sa decida TAS-ul in favoarea cluburilor! Ar mai fi si a treia posibilitate, cu incalcarea regulamentelor; sa se decida schimbarea regulamentelor, asa… pe picior. Se poate crea un precedent, dar mai conteaza in haosul in care suntem!? Acum nu se mai respecta nimic”. „Corleone” inclina spre cea de-a treia varianta, dupa cum el insusi da de inteles: „Cred ca Rapidul va fi si la anul in prima liga… daca se incalca statutele si regulamentele. Pai, Rapid nu are nicio vina, planul de organizare trebuia aprobat de instantele judecatoresti in regim de urgenta. Dar pe nimeni nu intereseaza acest lucru. FRF si Comisia de Licentiere trebuiau sa inteleaga si ele”.

George Copos gandeste planul de atac la TAS

Copos a angajat „o armata de avocati”

Cu toate ca are „n” exemple de cluburi care au murit cu dreptatea in mana la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, George Copos este convins ca judecatorii elvetieni vor salva Rapidul de la retrogradare. Ieri, finantatorul giulestenilor a anuntat ca va depune memoriu impotriva deciziei Comisiei de Licentiere, care nu a tinut cont de „Legea insolventei”:  „Din pacate, in Romania legea nu este lege. Legea insolventei este foarte clara si trebuia luata in considerare de Comisia de Licentiere. Am angajat o armata de avocati, cei mai buni din tara, acum se pregateste dosarul si vom deschide procesul la TAS. In doua-trei zile depunem toate actele. Nu se poate, cineva isi bate joc de acest club. Avem planul de reorganizare aprobat de Adunarea Generala a Creditorilor si asteptam sa fie confirmat de tribunal”.

Mircea Sandu merge pe mana Adunarii Generale a FRF

Se voteaza in Adunarea Generala a FRF

Scoaterea in afara procesului de licentiere a cluburilor care nu participa in cupele europene va fi supusa votului in cadrul Adunarii Generale a FRF, programata la data de 1 iunie. De teama DNA-ului, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir ezita sa mai ia vreo decizie in cadrul Comitetului Executiv, pasand intreaga responsabilitate Adunarii Generale a Federatiei, la care vor participa peste 300 de membri afiliati.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger