AcasăSPORTRapidul lui Moraru, in faliment. Rapidul lui Copos, apt de joc!

Rapidul lui Moraru, in faliment. Rapidul lui Copos, apt de joc!

Moraru a reusit: Rapidul este in faliment, cel mai mare soc din istoria fotbalului romanesc! Tribunalul Bucuresti n-a mai tinut cont de promisiunile fara acoperire ale moldoveanului si a aruncat greu incercatul club din Giulesti in malaxorul legii falimentului.

Pe de alta parte, avem o situatie nemaiintalnita, caci mai exista si un Rapid al lui George Copos. „Berlusconi” este in continuare stapan peste brand-ul Rapid si tot ce a inseamnat el pana in 2006. Din acel an, o noua societate a luat fiinta si aceasta este firma care a ajuns la Valerii Moraru via Zamfir&Cristescu.

Asadar, Rapidul lui Moraru nu detine decat Cupele din 2006 si 2008, atat si nimic in plus. Titlurile (3 la numar) si celelalte trofee (13 Cupe ale Romaniei, 4 Supercupe, 2 Cupe Balcanice), plus culorile si istoria, sunt pe mai departe controlate de Asociatia Pro Rapid, fundatia infiintata de George Copos si cu Mircea Lucescu printre membrii fondatori.

Vand tot pentru recuperarea datoriilor

Sa ne intoarcem la Rapidul lui Valerii Moraru. Urmatorul pas in procedura falimentului il reprezinta inventarierea tuturor bunurilor societatii, de la calculatoare si tot ce tine de birotica pana la perdele, scaune si chiar pahare. Apoi licitatie, iar banii se vor imparti dupa dupa cum urmeaza:  mai intai salariile angajatilor clubului, dupa care datoriile catre stat si in final creditorii chirografari (firme, fosti antrenori si jucatori etc).

Liga nu-i poate exclude din campionat

Ca dracu’: LPF nu poate exclude Rapidul din campionat, dar nici Rapidul nu are voie sa-si vanda locul in Liga 1!
Cu un lot de jucatori fara prea mare valoare de piata, cel mai important bun al Rapidului in clipa de fata il reprezinta locul in Liga 1. Cam un milion de euro costa, cat drepturile tv care revin unei nou-promovate. Ghinion, locul in Liga 1 nu poate fi comercializat (valorificat) in niciun fel. Explica Viorel Duru in ce situatie ne regasim: „Nu avem un precedent ca sa luam o decizie in cunostinta de cauza, dar probabil ca Rapid va renunta la participarea in Liga 1. Procedura de faliment impune mai multe etape pana la dizolvarea societatii, dar, din momentul in care se dizolva, nu mai exista contractele cu jucatorii. Stiam de existenta cererilor de intrare in faliment si de acest termen din 13 iunie, dar nu le putem interzice rapidistilor sa joace in Liga 1”.

Bomba anului 2016: se intoarce „Berlusconi din Giulesti”?

Daca doreste salvarea Rapidului, George Copos s-ar putea foarte usor intoarce patron. Asociatia Pro Rapid este actionar minoritar la societatea vanduta lui Moraru si, printr-o majorare de capital ori negociere directa, ar putea prelua controlul clubului. Un scenariu, totusi, nu prea realist dupa ultimele probleme cu justitia avute de Copos. Apropiatii sustin ca magnatul „Ana Holding” isi doreste, acum, sa stea cat mai departe de viata publica.

  • 18 milioane de lei sunt datoriile pentru care Tribunalul Bucuresti a decis falimentul clubului Rapid;
  • Din aceasta suma, 1,17 milioane reprezinta un credit contractat de Valerii Moraru de la Marfin Bank, in 2008, pe vremea cand nu era patron al Rapidului;
  • Viorel Moldovan, Daniel Niculae si Cristi Sapunaru, printre cei care au cerut, in instanta, falimentul FC Rapid.
author avatar
Laurentiu Teodorescu
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger