AcasăSPORTRapid il transfera pe brazilianul Cristiano

Rapid il transfera pe brazilianul Cristiano

Brazilianul Cristiano, un fotbalist talentat, dar pus pe harta

Fotbalist talentat, dar indisciplinat tactic si mai mereu pus pe harta, sud-americanul intra in al saptelea an de cand incearca sa se impuna pe continentul european.

Brazilianul Cristiano, un fotbalist talentat, dar pus pe harta

Nascut la Manaus, nu departe de jungla amazoniana, Cristiano Moraes de Oliveira (28 de ani) si-a facut intrarea in lumea buna cu un transfer la Pacos Ferreira, club pentru care a evoluat intre 2005 si 2009. Are bifate 98 de partide si 14 goluri marcate, singura performanta notabila fiind calificarea in premiera in Cupa UEFA pentru gruparea „castorilor”. Trecerea la PAOK Salonic, in Grecia, s-a dovedit a fi greseala carierei, Cristiano suferind o grava accidentare (ruptura de ligamente incrucisate) dupa numai cateva jocuri in tricoul actualei echipe antrenate de Ladislau Boloni. Sase luni de repaus si apoi niciun meci pana la finalul anului 2010! Revenirea in campionatul lusitan, la Sporting Lisabona, n-a fost de bun augur (patru aparitii si un singur gol), cu toate ca pe „Joao Alvalade” l-a regasit tehnician pe Paulo Sergio, cel care-l pregatise si la Pacos, in cel mai bun moment al sau. Din iulie, a fost cumparat de Beira Mar, iar managerul Rui Bento (fosta glorie a celor de la Sporting) i-a acordat incredere totala, oferindu-i tricoul cu numarul 10. Totusi, si aici probleme! Cotidianul „A Bola” a anuntat, ieri, ca scandalagiul Cristiano va fi cedat la Rapid, Rui Bento preferand sa scape de un jucator care tinea in tensiune tot vestiarul „galben-negrilor”.

Sansele ca afacerea sa se perfecteze sunt foarte mari, in conditiile in care Rapid si Beira Mar s-au inteles in aceasta iarna pentru imprumutul atacantului Cassio Vargas in Portugalia. Giulestenii scapa, astfel, de unul dintre cele mai mari salarii din lot, brazilianul avand garantat un venit anual de 200.000 de euro.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger