AcasăSPORTRapid, amendat cu 25.000 lei. Fata arsa ramane cu sechele (VIDEO)

Rapid, amendat cu 25.000 lei. Fata arsa ramane cu sechele (VIDEO)

Jandarmeria Capitalei a amendat clubul Rapid Bucureşti cu 25.000 de lei pentru incidentele de la partida cu formatia FC Braşov, scor 1-0, din ultima etapa a Ligii I, se arata intr-un comunicat al institutiei MAI. Clubul FC Rapid Bucureşti a fost sanctionat, în calitate de organizator, pentru nerespectarea articolului 10, aliniatul 2, litera b din Legea 4/2008.

De asemenea, pentru nerespectarea obligatiilor prevazute în Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violentei cu ocazia competitiilor şi a jocurilor sportive, Jandarmeria Capitalei a sanctionat societatea privata de securitate cu care clubul FC Rapid are contract pentru servicii de asigurare a ordinii şi sigurantei în incinta arenei sportive pe durata desfaşurarii competitiilor cu 500 de lei.

O tanara de 18 ani a suferit arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului dupa ce suporterii au aruncat cu materiale pirotehnice spre teren şi au încercat sa se catere pe gardurile ce separa tribuna de suprafata de joc, la meciul Rapid – FC Braşov, scor 1-0, din ultima etapa a Ligii I.

Înca de la începutul partidei, suporterii echipei Rapid au aprins torte, „majoritatea cu o mare putere calorica”, aruncand unele dintre acestea spre teren, a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Niculae.

Una dintre torte a lovit o tanara de 18 ani din galerie, care a suferit arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului, mai ales în zona fetei şi a gatului. Fata a fost transportata la Spitalul de Chirurgie Plastica Reparatorie şi Arsuri, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

[youtube]ZqhFsmhtGPI[/youtube]

La finalul partidei, analizand imaginile surprinse din galerie, jandarmii au identificat şase persoane care au fost duse la sectia de politie competenta, pentru ca au aruncat cu materiale pirotehnice spre teren. Acestora li s-au întocmit acte de constatare şi au primit interdictie de a se afla pe o arena sportiva pe perioade de la unu la trei ani. Cei şase suporteri risca, de asemenea, închisoare de la trei luni la doi ani.

Totodata, doua persoane au fost sanctionate cu amenzi de 150, respectiv 250 de lei pentru ca s-au catarat pe gardul ce separa tribuna de suprafata de joc, încercand sa ajunga pe teren. Acestea au primit, de asemenea, interdictie de a intra pe un stadion timp de şase luni.

Tanara va ramane internata cel putin trei saptamani. A suferit deja doua operatii, vor urma probabil si alte interventii chirurgicale. E arsa pe 20 la suta din suprafata corpului. Ca sa va dati seama, unu la suta inseamna cam cat o palma!”, a declarat pentru GSP Daniela Bunila, medic primar la Spitalul de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri.

Starea fetei este stabila. A fost scoasa de la terapie intensiva si mutata intr-un salon, sub supraveghere, informeaza aceeasi sursa.

Arsura este o leziune mai cumplita si decat cancerul, si ma refer aici la dureri si la complicatiile care pot aparea”, spune dr. Bunila.

Se pare ca nu exista un risc vital si nici vederea nu ii este afectata. Totusi fata va ramane cu sechele, din cauza „ca arsurile sunt distribuite pe toto corpul”.

 

author avatar
Matei Brancoveanu
507 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger