AcasăSPORTRaluca Olaru: "Teoretic, am castigat jumatate de milion de dolari. Practic, nimic!"

Raluca Olaru: „Teoretic, am castigat jumatate de milion de dolari. Practic, nimic!”

Raluca are o finala WTA pierduta la Bad Gastein, in 2009

Considerata pana nu de mult o mare speranta a tenisului mondial, Raluca Olaru (locul 296 mondial) considera ca, la 23 de ani, inca plateste tribut „dorului de casa”, aspect care o impiedica sa aiba continuitate in rezultate.

Raluca are o finala WTA pierduta la Bad Gastein, in 2009

Vicecampioana europeana de tineret si finalista de junioare la Roland Garros, in 2005, Raluca Olaru a avut o ascensiune fulminanta pana in iulie 2009, cand a ajuns pe locul 53 WTA, dar si o cadere abrupta in ultimii trei ani.

Raluca apreciaza ca are posibilitatea de a vedea numeroase tari

Bucuresteanca a dezvaluit, intr-un editorial semnat pentru treizecizero.ro, cateva dintre aspectele placute si mai putin placute ale tenisului profesionist. De departe, marea probleme o reprezinta deplasarile.

Frumoasa romanca face furori la turnee

La un calcul simplu, Raluca sustine ca un jucator de tenis este pe drumuri cel putin 28 de saptamani din cele 46 in care se disputa turnee. Majoritatea prefera sistemul cu trei saptamani de tenis si o saptamana pauza acasa, dar exista si sportivi care rezista sa stea cate doua luni departe de cei dragi. „Pot spune ca, de la 17 ani, sunt pe drumuri. Stiu din propria experienta ca din a treia saptamana iti vine sa te urci pe pereti. Apare oboseala fizica (schimbari de fus orar, calatorii de pana la 24 de ore, multe efectuate singura si cu un maldar de bagaje), dar si tensiuni la nivel mental. E greu sa stai departe de cei dragi si sa petreci mai mult timp cu antrenorul decat cu ei” declara Raluca.

Jucatoarea de tenis de 23 de ani sustine ca numeroasele calatorii au si partea lor buna: „Am invatat sa iau tot ce e mai bun din aceste experiente. In Italia se mananca bine. SUA e pentru shopping. In Bulgaria totul e foarte ieftin. In Austria si Germania serviciile sunt impecabile. In Spania si Italia oamenii sunt super relaxati si de treaba. In Asia totul e mai luxos, iar cultura si obiceiurile te atrag”. In ceea ce priveste banii, Raluca nu a vrut sa dezvaluie cam cat costa viata de tenismen, dar ea se declara intru-totul de acord cu informatia conform careia „doar jucatorii de top isi scot banii”. „Oficial eu am castigat peste 500.000 de dolari, dar trebuie sa luati in calcul si cheltuielile cu transportul, cazari, antrenori, staff, echipament, taxe, impozite etc” sustine frumoasa bruneta.

author avatar
Cristi Ionita
569 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger