AcasăSPORTRALIUL DAKAR: Victorie de senzatie pentru Emanuel Gyenes

RALIUL DAKAR: Victorie de senzatie pentru Emanuel Gyenes

La revenirea in Raliul Dakar dupa o pauza de patru ani, romanul Emanuel Gyenes a dat lovitura, impunandu-se din nou la clasa Maraton.

In 2011, motociclistul roman era cel mai rapid pilot dintre cei care au abordat competitia avand un singur motor la dispozitie. A urmat o perioada de trei ani in care lipsurile financiare l-au impiedicat pe Mani Gyenes sa concureze la cel mai inalt nivel.

Revenit, in 2015, la Raliul Dakar, satmareanul avea mari emotii inaintea competitiei, fiind constient ca readaptarea la conditii va fi un proces extrem de dificil.

Mani Gyenes a inceput raliul greoi, cu dificultate, existand numeroase momente in care s-a pus chiar problema abandonului. In cele din urma, Mani Gyenes a recuperat ecartul ce il despartea de liderii competitiei si a incheiat Raliul Dakar en-fanfare, castigand, din nou, batalia de la clasa Maraton, respectiv competitia in care au fost implicati motociclistii care au avut la dispozitie un singur motor.

La general, Mani Gyenes a terminat pe locul 21, la peste sase ore si jumatate de campion, spaniolul Marc Coma. Desi nu a reusit sa-si imbunatateasca cel mai bun rezultat de la general, satmareanul avand si un loc 17 la activ, Mani Gyenes este incantat de modul in care s-a descurcat, per total, la editia din acest an a Raliului Dakar.

La clasa auto s-a impus qatarezul Nasser Al Attiyah, acesta depasindu-i pe De Villiers si pe polonezul Holowczyc.

author avatar
Cristi Ionita
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger