AcasăSPORTRafuiala in Formula 1

Rafuiala in Formula 1

Victoria australianului Daniel Ricciardo(pilot al echipei Red Bull) in Marele Premiu al Azerbaidjanului este pusa in umbra de incidentele provocate de vedetele Lewis Hamilton(Mercedes) si Sebastian Vettel(Ferrari).

Pe scurt, in turul 19 al cursei, Vettel loveste monopostul lui Hamilton, dupa ce britanicul a incetinit pentru a nu depasi masina de siguranta(Safety car), care, dupa ce a impus o viteza minima pe circuit, se pregatea sa paraseasca pista. Vettel a venit tare din spate si a tamponat masina Mercedes, apoi a  depasit-o dar a lovit-o din nou pe lateral, un gest considerat intentionat de comisarii FIA. “Cu siguranta nu am franat intentionnt, ca sa-l fac sa intre in mine.(…)Dormea pe el si de aia nu a putut sa evite contactul. Apoi, sa mergi pe langa cineva si sa-l lovesti este o rusine!

Vettel lovește<br >monopostul<br >lui Hamilton

Daca vrea sa demonstreze ca e barbat, sa faca asta in afara masinii si sa rezolvam problema fata in fata.(…)Nu vreau sa-l vad in fata ochilor acum pentru ca s-ar putea sa iasa altceva”, a declarat Hamilton foarte nervos la finalul cursei. „Stim ca liderul dicteaza ritmul, dar ieseam din viraj. A accelerat, apoi a franat atat de mult ca nu am putut opri la timp si am intrat in el, desi am franat si eu cat de repede am vazut. Am rulat apoi paralel cu el si am avut un mic contact. Am gesticulat, dar nu i-am aratat degetul sau altceva, am vrut sa-i dau un mesaj ca nu a fost in regula, pentru ca nu puteam vorbi”, a replicat Vettel. Cearta fara folos, am putea spune, pentru ca oficialii l-au penalizat pe pilotul german cu o oprire de zece secunde, pentru manevra periculoasa. Vettel si Hamilton, favoriti la titlul mondial, au terminat cursa pe locul 4, respectiv 5.

author avatar
Bogdan Borcea
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger