AcasăSPORTRadu Stefan, anchetat pentru gestul nazist

Radu Stefan, anchetat pentru gestul nazist

Momentul cu Radu Stefan, surprins de fotografi la finalul meciului de pe "Olimpico"

Federatia Italiana de Fotbal a deschis o ancheta in cazul fundasului Stefan Radu, de la Lazio Roma, care a facut un gest asemanator salutului nazist la finalul meciului castigat de echipa sa, scor  3-1, cu Napoli.

Momentul cu Radu Stefan, surprins de fotografi la finalul meciului de pe "Olimpico"

Procurorul federal Stefano Palazzi va analiza fotografiile cu gestul lui Radu, urmand sa solicite, cel mai probabil, amendarea jucatorului cu o suma mare, sustine agentia Calciomercato. Romanul a fost aparat de antrenorul sau, Edy Reja, care sustine ca jucatorul este prea tanar ca sa stie ce inseamna fascismul: „Este fara sens sa se mai discute de acest lucru in contextul in care baiatul nu stie nici macar ce e fascismul. Lazio este tot timpul un club criticat si chiar nu inteleg de ce”.

Stefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemanator salutului nazist, dupa meciul din etapa a XXXI-a a campionatului Italiei. „Printre atatea gesturi de bucurie, a fost fotografiat si salutul fundasului Stefan Radu catre ultrasi de la Curva Nord. Romanul i-a salutat pe tifossi cu bratul drept ridicat, intr-un fel de salut roman”, a scris duminica agentia Ansa. In aceeasi zi, Lazio Roma a dat publicitatii un comunicat in care sustine ca gestul lui Stefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundasul doar sarbatorind victoria alaturi de fani.

author avatar
eNational
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger